Opinió

Nou any

Ja tenim un any nou, i si no l'erro és el 2011. Encetem un mes de gener, una setmana i un decenni. I no tan sols això, la setmana passada vam estrenar govern a la Generalitat, amb nou president, nova vicepresidenta, nous consellers, excepte un, el de Cultura, que ja ho va ser fa un temps. L'entrada dels nous responsables del govern del país ha anat acompanyada de dues coses ressaltades per la premsa.

La primera és el fet que a Cultura hi torna Ferran Mascarell, després de la seva curta i intensa estada a finals del mandat de Maragall i havent estat substituït pel republicà Tresserras. Que si ha canviat de projecte polític, que si havia de ser alcaldable pel PSC a Barcelona, que si què fa un socialista com tu en un govern com aquest, que si... vaja que com que no hi ha prou notícies per les festes de Nadal, ens abonem en el tema i deixem una mica de banda els actius que han motivat que el president Mas li hagi ofert una conselleria com la de Cultura.

La segona és la dolça, gairebé embafadora, substitució dels alts càrrecs del govern. Premsa, abraçades, petons, rams de flors i presents dels uns als altres. No sé si és cortesia, possibilisme, savoir faire o esperit nadalenc, o si realment, com vaticinen alguns que romanen a l'oposició, és el primer capítol de la tan comentada i vaticinada sociovergència. El temps ho dirà, especialment a partir del maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.