Articles

Es necessiten bruixes i bandolers

Dimecres passat va ser la Candelera, el dia que van tocar totes les campanes de Valls per celebrar el dia més solemne de les Decennals, i a la catedral de Palma el raig virolat d'una rosassa s'arrenglerava amb la de l'altra banda de la nau. El mateix dia, el Diari Oficial de la Generalitat es va permetre també una nota de llum i color. A la pàgina 6305 va publicar un “Edicte de l'Associació de Municipis per al Desenvolupament del Pla de Competitivitat Turística “Boscos de Bruixes i Bandolers”, sobre provisió de places”. Poca broma! Bruixes i Bandolers en majúscula, que això té rang oficial. Diu que més endavant es convocarà un “concurs oposició lliure per proveir el lloc de treball de gerent”.

Si he sabut llegir bé la prosa oficialesca, de moment només es convoca la plaça de gerent, però m'imagino que ben aviat faran falta les bruixes i els bandolers que donen nom a aquesta cosa tan llarga que fins i tot reduïda a sigles és ben espessa: AMDPCTBBB (Associació de Municipis per al Desenvolupament del Pla de Competitivitat Turística “Boscos de Bruixes i Bandolers”).

Busco més informació a internet i trobo que ara fa un any l'aleshores conseller Huguet va promoure el turisme basat en la tradició de bruixes i bandolers al territori Montseny-Guilleries-Lluçanès. Es preveuen uns itineraris temàtics per boscos i centres d'interpretació. També unes “animacions turístiques” que jo m'imagino que seguiran els patrons habituals de la història convertida en parc temàtic. Ço és, tot de bruixes i bandolers amagats al llarg del recorregut i que inopinadament surten als pas dels visitants: “Uh!”.

Potser no sou amants de disfressar-vos i no us ha passat mai pel cap fer aquests papers, però quan la crisi colla fort, no es pot ser llepafils amb les oportunitats de treball. Si jo estigués sense feina, si tingués quatre carreres i dos doctorats, per exemple —cosa que no serveix per res—, em deixaria créixer les patilles i començaria a assajar per quan l'AMDPCTBBB convoqui places de bruixes i bandolers. Amb una mica de sort, podria presumir de bandoler avalat per la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.