Opinió

sessió

pública

Immersió al bany de la realitat

Quan Màrius Garcia (ICV), brillant orador, demanà una immersió al bany de la realitat, era evident que el ple expressava l'autenticitat del mandat, amb moments de gran brillantor i debats per les escombraries. El ple tingué de tot i alguns regidors demostraren do de paraula i coneixements del que parlaven. Màrius Garcia i Mateu Chalmeta (ERC) debateren programes electorals, precisament quan no repetiran en el proper consistori. Falcó (CiU) i Sagués (ICV) ens feren gaudir de discursos contraposats i magistrals, en què l'ecosocialista demostrà que guanya molts enters quan sap administrar la sana ironia. L'alcalde Serra (PSC) no amagà les seves aficions musicals ni les complicitats treballades en converses informals. Fins Miguel Jurado (PP) estigué a l'altura.

Per contra, dos debats tangencials ocuparen més de la meitat del ple. L'aparició del Súper Rana i el Senyor X –quasi personatges de dibuixos animats–, ens féu dubtar de si sota un taulell de botiga s'amaga pa o armes de foc. I la controvèrsia sobre una làmina d'aigua al parc de les Muntanyetes, tot i la bona intervenció de Duran (PSC), demostrà com perdre més d'una hora prenent la mida d'un raig d'aigua. Encara, un veí del carrer Saragossa, fora de to, amenaçà de convertir la zona en una “guerra d'Irà”.

La realitat és que preocupa més el futur immediat que el balanç de quatre anys de gestió. Els sospitosos habituals –gràcies, Sagués, per la cita– es preocupen d'amagar la subjectivitat dels raonaments. A la llotja dels periodistes, alguns s'entretenien a fer travesses sobre llistes electorals. Tot prou entretingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.