Articles

L'endemà del dissabte

Lapònia.

Quan es va inaugurar el parc temàtic Lapland (Lapònia) al sud d'Anglaterra a finals del 2008, els seus publicistes asseguraven que es tractava d'un lloc espectacular en què –per 35 euros– “els somnis es faran realitat” gràcies a atraccions com ara un “túnel de llum màgic”, unes “mostres de cuina lapona” i un “mercat de Nadal”, tot plegat amanit, a més a més, amb elfs, follets i ajudants del Pare Noel. En la realitat, el túnel de llum va resultar ser una filera d'avets ruixats de neu artificial al final de la qual hi havia una colla de huskies lligats i mal alimentats que lladraven d'una manera alarmant; la cuina lapona provenia de quatre furgonetes de menjar ràpid i el mercat nadalenc, el conformaven dues veles en les quals es venia paper d'embolicar regals. La pista de gel estava trencada, el pessebre estava pintat damunt d'una pancarta publicitària i els ajudants del Pare Noel eren uns senyors de mitjana edat i amb ulleres de cul de got, que portaven uns barrets de palla tatxonats de plomes. Anomenat Crapland (Merdònia) pels visitants, els seus propietaris van ser jutjats per estafa la setmana passada, havent venut entrades per un valor total d'un milió i mig d'euros.

Benidorm.

El cas del Lapland anglès m'ha fet pensar en el de la Terra Mítica valenciana, pel costat del qual vaig passar fa pocs anys; estava del tot aturat en plena temporada alta: semblava un abocador d'atrezzo exòtic, un cementiri de l'oci. 11 anys després de la inauguració, té un deute acumulat d'uns 220 milions d'euros. (Només l'any 2009, va perdre'n 16,4, segons xifres de Vilaweb.)

Egipte.

Ara els propietaris originals l'han llogat a l'empresa benidormera Aqualandia. Si aquesta no vol que el parc continuï perdent diners, potser podria renovar-lo, tot aprofitant-se de la conjuntura internacional actual. Per exemple, es podria eixamplar una de les zones temàtiques existents –Egipte– fins que ocupi el parc sencer. Llavors, només caldria posar-se en contacte amb el govern valencià perquè aquest faci el proper pas lògic en la seva política de telecomunicacions i que elimini no només les transmissions de TV3, sinó que també bloquegi tots els webs, blocs i tweets que provenen del Principat i, apa, els visitants podrien gaudir de la sensació d'estar vivint en una autèntica dictadura àrab. Just abans de la revolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.