Opinió

I ara què?

Reus, dimarts 8 de març, 18.00hores. Poca circulació pel centre; zones blaves lliures; poca gent a les botigues. Una sensació estranya de tranquil·litat. Què està passant? Primer, que els nens són tancats a casa, i els que els transporten, a la feina i passant la setmana blanca de la millor manera possible. En segon lloc, que el buit que ha deixat el trasllat de l'hospital de Sant Joan és cada dia més evident. Ningú havia previst que treure del centre la munió de gent que ve de fora a l'hospital ens provocaria una marxa enrere tant greu en el model de ciutat basat en uns baixos atractius, i en unes cases a les quals, a poc a poc, la gent s'animava a venir a viure. Les queixes dels botiguers són ara més fonamentades que mai i deixen a la vista un greu problema que ens afecta a tots.

En una situació com aquesta és d'irresponsables seguir creient que les coses s'arreglaran soles, que és el que el govern i l'oposició municipals esperen. Amb un Corte Inglés, que a la fi s'acabarà espavilant, i un Ikea allunyant-se de la plaça del Prim, el que no val és seguir deixant la promoció del teixit comercial urbà en mans de la providència divina. O fem un gir radical en la promoció de la ciutat i del nostre comerç, o anem pensant que d'un “oasi” de pau passarem en quatre dies a un “desert” de conflictes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.