Articles

La contra

El Raval amb el Pakistan

La colònia pakistanesa de Barcelona viu amb passió el seu partit del segle: la semifinal de la copa mundial de criquet entre l'Índia i el Pakistan

La colònia pakistanesa de Barcelona, concentrada majoritàriament al Raval, va viure ahir intensament el que per a ells va ser, indiscutiblement, el partit del segle: la semifinal de la copa mundial de criquet entre l'Índia i el Pakistan.

El barri del Raval es va literalment paralitzar i no hi havia bar o perruqueria pakistanesa sense una tele engegada. Al Pakistan i a l'Índia desenes de milions de persones van estar ahir només pendents d'aquest partit. A Barcelona, on 22.000 pakistanesos són la primera comunitat estrangera de la ciutat, va passar el mateix. “Per a nosaltres és una cosa molt important. Crec que és més que per a vosaltres un Barça-Madrid”, explica l'Imran, que vol abastar amb aquesta explicació la dimensió del sentiment. Aquest jove, que es va demanar festa de la feina per poder anar a veure el partit a la sala d'actes del Museu Marítim, on es va instal·lar una pantalla gegant, recorda que des que l'Índia i el Pakistan van deixar de ser un únic país, el 1947, després d'independitzar-se de l'Imperi Britànic, els dos Estats s'han enfrontat en dues guerres: “Som enemics i, a més, potències nuclears”. Però manté que “aquí a Barcelona amb la colònia índia no tenim cap problema. Al contrari. Ens portem bé. Però avui que no vinguin, eh!”.

El Museu Marítim es va anar omplint de pakistanesos a mesura que avançava el dia. Del primer a l'últim confessaven que per a ells era més important guanyar aquest partit que la final. “Ens és igual perdre la final amb Sri Lanka. El que és vital és guanyar avui a l'Índia”.

El partit, el primer enfrontament entre aquests dos colossos del criquet des dels atemptats de Bombai del 2008, es va jugar a Mohali, a la zona índia del Panjab, a tocar de la frontera amb el Pakistan. Considerat de màxim risc, milers de policies estaven en estat de màxima alerta des de feia dies i les autoritats havien fet crides a la calma. A l'estadi, els primers ministres de tots dos països, Manmohan Singh i Yousaf Raza Guilani, escenificaven concòrdia i les estrelles de Bollywood donaven glamur a la jornada. L'Índia havia aconseguit el seu últim campionat del món el 1983 i el Pakistan el 1992. Ahir, per això, va ser un dia històric. I l'Índia va tornar a guanyar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a