Articles

Votar el 10 d'abril

Ja tenim un parell de Molt Honorables convergents que han votat a la consulta del 10 d'abril. Han visitat l'urna anticipadament, de puntetes i sigil·losos com ratolinets, perquè això del vot presencial i de mesclar-se entre independentistes (una espècie biològica estranya, quasi alienígena) els deu provocar una mica de basarda. L'antic Molt Honorable diu que no té arguments per rebatre la independència i accepta l'autodeterminació amb la resignació del messies destronat: “M'ha sortit el fill marieta, senyora, i ves per on, no tinc arguments per negar-li la llibertat sexual; ja ho veu com en sóc de tolerant”. Moltes gràcies per la seva comprensió, president Pujol. L'actual Molt Honorable ho té més pelut i ha fet de saltimbanqui: no ha revelat el sentit del seu vot perquè sosté que ha votat com a ciutadà i no com a president. Prodigiós! Ja veig l'Artur –dijous passat, caminant alegrement cap a la seu d'Òmnium– sense guardaespatlles ni Audi oficial, vestit amb Dockers i un polo Lacoste, com un mortal més...

No, Artur: has votat que sí com a president de la Generalitat, en un contracte que et vincula amb el desig del teu poble. I, ves per on, d'aquest anhel de llibertat ja no en volem seguir parlant en termes abstractes. Votar sí a la independència vol dir no caure en l'error de continuar la dinàmica del pujolisme: allò del som independentistes perquè ens maltracten, la qual cosa implica que –si ens donen peixet– abaixem la guàrdia. Votant que sí et compromets a defensar la independència encara que ens regalin el concert econòmic, si és el cas. Votant que sí elimines allò de voler ser el motor econòmic d'Espanya, perquè deixes ben clar que vols ser el teu propi motor. Aquesta consulta no l'has votat com a ciutadà, Artur, igual que no series un ciutadà més si t'enxampen en una casa de barrets o si defraudessis Hisenda.

Pujol i Mas han votat acompanyats de la mà per la por, perquè volen que CiU monopolitzi el debat independentista i així refredar-lo al seu gust. Si fos per ells, la consulta mai no s'hauria fet. Cal que quedi ben clar. Dit això, felicitats als organitzadors, visca la llibertat, i tothom a votar el 10 d'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.