Opinió

DE SET EN SET

El país i la seva gent

La majoria de la gent és conscient que hem estirat més el braç que la màniga i que ara toca pagar-ho

El primer impuls ha estat titular aquesta columna amb alguna cosa que tingués a veure amb les retallades que anuncia el govern, les mobilitzacions que es promouen des del sector públic i el difícil moment que ens espera a tots plegats si continuen les exigències externes de reducció de dèficit i al mateix temps se'ns nega una petita part del que és nostre. Tothom ha explicat el dèficit fiscal que patim i tothom sap que la crisi econòmica és galopant i que no s'acabarà demà passat. Però tot això ja ho sabem i com afrontar-ho també està més o menys clar: per a uns treballant directament per la independència i per a altres, de moment la majoria, treballant per aconseguir el pacte fiscal amb la independència com a pla B, almenys com a objecte de negociació. Els de més enllà, unionistes, que també n'hi ha i són molts, manipulant la realitat per fer veure que tot el que ens passa és culpa nostra (dels catalans) i que no podem fer res millor que seguir el dictat del que ens digui Madrid. I que a Madrid hi manin els seus (els dels uns i els dels altres, és clar). A Madrid s'ho miren amb divertimento, però cada cop són més les veus gens sospitoses de ser independentistes que els alerten que la corda està a punt de trencar-se.

La majoria de la gent és conscient que hem estirat més el braç que la màniga i que ara toca pagar-ho. És evident que hi haurà rics més rics i que la majoria serem molt més pobres. Però aquest país té recursos i té la seva gent i hi hem de creure. Que el govern faci la feina, que l'hi entendrem però l'hi fiscalitzarem, però serà la gent, els catalans, els qui aconseguiran sortir d'aquesta difícil situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.