Articles

Votaré Unitat

No els descobriré res si afirmo que aquesta campanya municipal barcelonina està essent una de les pitjors de tota la democràcia. Als anys vuitanta, Barcelona va ser l'epicentre de la vida cultural espanyola i –durant les olimpíades– l'alcalde Maragall va tenir l'habilitat d'ordir un relat que prenia la ciutat com a capital estatal i de la Mediterrània. Enguany –per molt que ens dolgui– la nostra és una urbs sense ànima, que repel·leix la creativitat, amb problemes evidents de gestió i una restauració cara i ineficient. En un moment tan crucial, i atès que les grans ciutats són allò que marca el pas de l'evolució espiritual dels països, esperàvem una campanya on els alcaldables palpessin els carrers al mil·límetre. Calia esperar respostes concretes, no pas retòrica de fireta, sobre com es frenaria la penosa inseguretat al metro, com es protegiria el vianant dels atacs de ciclistes malcriats i quin seria el futur d'infraestructures culturals importantíssimes com ara l'Auditori o el Mercat de les Flors, per posar només algun exemple.

Però, de moment, només hem pogut veure un Trias quasi mut, poruc de perdre la seva pole position, i un alcalde que es vol salvar des de la desesperança, catalanitzant políticament els comicis i relligant tota qüestió a la cançoneta de les retallades: un alcalde que es veu tan mort que s'ha permès regalar-se un últim sopar menyspreant el partit que el volia a la tomba abans d'hora. Dels que estan centrant les campanyes a acusar els immigrants d'escampar malalties o d'un altre que proposa fer públic tot document del consistori (seguretat inclosa) “perquè és com un patrimoni de tots”, doncs mirin, pels caràcters de què disposo, millor no parlar-ne. Servidor votarà Unitat per Barcelona: perquè admiro l'esforç que ha fet Jordi Portabella per unificar l'independentisme, perquè té la ciutat ben apresa i no fa volar coloms. Portabella ha trobat suport òptim en Joan Laporta i Anna Arqué, ànima del fenomen participatiu més important dels nostres temps: la consulta del 10-A. Espero que els seus èxits individuals em retornin la ciutat que tant m'agrada estimar. De moment, a l'espera que torni, votaré Unitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.