Articles

No veuríem mai el sol

1.Matí assolellat. Escric, escoltant Antònia Font. Segons alguns diaris fa tres dies que estic hospitalitzat per una cosa de cor, les ràdios nostrades ho repeteixen, la TV pública, la nostra, ho treu subtitulat als baixos de la pantalla, i jo em trobo bé i sóc a ca meva. Com reacciono? Em faig venir un atac de cor per no desautoritzar-los? És normal pensar que, sent com és mentida, potser els periodistes en qüestió ho haurien pogut contrastar preguntant-m'ho, o és demanar massa? L'hospital esmentat ho desmenteix. 2. No em dic Carod com mon pare, ni Rovira com ma mare, sinó Pérez Amecija. Una TV espanyola hi dedica cinc programes de dilluns a divendres i conclou que, en realitat, em dic Carod Rovira. 3. Vaig néixer a les Canàries en una família de llarga tradició militar. 4. Vaig néixer a Saragossa. 5. Vaig néixer en un poble de la província de Terol, sense especificar, i, d'aquest trinaixement, ma mare no en tenia ni notícia. 6. Fa dos anys que estic separat de la meva dona i ja no visc a Tarragona, sinó a Barcelona.

7. Tinc una suite permanent a l'hotel Imperial Tarraco, a pocs metres de casa. Espero que doni a la mar. 8. Tinc una suite permanent a l'hotel Ducs de Bergara de Barcelona. El setmanari que menteix ho rectifica per ordre judicial. 9. A l'hotel Palace de Nova York, on mai no m'he allotjat, tanquen tota una planta de l'establiment només per a mi, tot i no ser rei. El diari espanyol que ho publica es veu obligat a rectificar, després del certificat de l'hotel que ho desmenteix.

10. Tinc un contracte amb l'hospital de Santa Tecla de Tarragona, pel qual cobro sis mil euros mensuals com a assessor cultural. Ho anuncia un responsable (?) sindical de la UGT i, tot i que em vindria força bé, el seu secretari general el desautoritza, el desmenteix, me'n demana disculpes públiques i l'hospital assegura que no té amb mi cap relació contractual. La premsa espanyola d'Espanya i de Catalunya hi dedica planes senceres, en parlen les ràdios en tertúlies i la nostra ho passa en subtítols. 11. Cada mes un grup clandestí basc m'ingressa un sou a Suïssa que rivalitza amb el de Bill Gates. L'Audiencia Nacional hi envia dos funcionaris. Investiguen, declaren que és fals, arxiven el cas, tots tranquils i jo, sense paga.12. La Generalitat em manté un sou vitalici, com a exvicepresident del govern, i jo sense saber-ne res...

13. Sóc propietari d'un ‘spa' a les comarques gironines, on inverteixo el meu diner negre. Jo ignorava que tingués diner i, a més, que fos negre.14. Sóc propietari d'uns cellers a Aragó, on se'm veu tot sovint. 15. Tinc un xalet immens, a Matadepera, al costat del d'un empresari famós. Hi ha qui n'ha vist fins i tot els plànols. 16. Tinc un xalet a Deltebre. M'encantaria. 17. Tinc el xalet més gran de Vallbona de les Monges. Unes amigues que hi viuen juntes tot l'any em diuen que sí, que casa seva és la meva. 18. Tinc un xalet magnífic davant de la mar, a Eivissa. Se sap de bona font. Fóra fantàstic. 19. Tinc un gran xalet a la platja de l'Arrabassada de Tarragona. 20. Tinc un apartamentet d'estiu, a la mateixa platja. 21. Tinc un àtic a la Bonanova, amb piscina, a la mateixa escala que un conegudíssim jugador del Barça. I els que ho diuen ho saben segur, segur. 22. Tinc un pis al carrer Ganduxer, molt ben equipat. 23. Acabo de comprar un palauet a Pedralbes, per a la meva filla. Hi ha gent que l'ha vist de fora i és molt maco. Hauré d'anar-lo a veure.

Què pot fer-se davant el rumor malintencionat i la mentida perversa que em persegueix del 2004 ençà? Tothom, ràdios, diaris, televisions, pot dir el que li sembli, encara que no sigui cert, sense molestar-se a comprovar-ho? On és la professionalitat? Cal callar davant la impunitat? Per què, un cop el mal ja està fet, el desmentiment no surt gairebé mai i sempre en un lloc marginal? Té sentit, que algú hagi de desmentir permanentment les mentides i hagi de viure sota sospita? Què passaria si certes persones volessin? Crec que el títol de l'article ja en dóna alguna pista... Llàstima, però, que no sigui veritat, perquè amb mitja dotzeneta d'aquestes mentides ja tindria la vida resolta i sense hipoteca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.