Opinió

la GALERIA

de reus

Aeroport segrestat

Ja fa uns anys que, per aquestes coses del canvi de cromos polític, l'aeroport de Reus va deixar de ser un tema en què la ciutat tingués pes específic preferent per passar a ser una cosa de tot el Camp de Tarragona i, fins i tot, del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, amb el protagonisme que la Diputació de Tarragona ha anat adquirint en la qüestió. Aquesta renúncia al paper prioritari que Reus hauria de tenir a l'aeroport (compartit si de cas amb Constantí) ha arribat a l'extrem que ara, quan es parla de l'aeroport en un àmbit “oficial”, la presència reusenca és ja clarament minoritària i, fins i tot, vés a saber per quina raó, s'hi ha colat a posar-hi cullerada l'Ajuntament de Tarragona. Per contra, i trobo que tindria sentit, ningú no crida l'Ajuntament de Reus al consell d'administració del Port, un altre pol de riquesa bàsic de la zona.

L'impacte positiu de l'aeroport és també per a tot el territori, però els inconvenients, sorolls, obres, embussos, i un reguitzell d'altres servituds, són només per a Reus (i Constantí). Si van maldades, ja veureu com tots aquests altres que ara s'hi apunten no en voldran saber res. I això ha de portar aparellat el peatge de la preferència a l'hora de decidir. Seria bo que el nou govern municipal de Reus reflexionés a fons sobre què fem amb l'aeroport per corregir vells errors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.