Opinió

Sense embuts

Sense espai per a l'autocrítica

No hi ha cap espai per a l'autocrítica en el pensament ni en l'ànim del president José Montilla. Només cal llegir l'entrevista que li fèiem diumenge en aquest diari per constatar-ho. Costa d'entendre l'enorme distància que hi ha entre la percepció que té el senyor Montilla d'allò que van fer els dos tripartits i la que té la gent, expressada en dues ocasions el darrer any a les urnes i reiterada encara ara cada dia al carrer.

Llegint les paraules del senyor Montilla s'arriba a la conclusió que ells ho van fer molt bé. I, si alguna cosa va fallar, la culpa la tenen la crisi econòmica i la dreta, com sempre, CiU a Catalunya, el PP a Madrid. Sí, potser es va estirar més el braç que la màniga, però es va deixar Catalunya molt més equipada del que ho estava abans. I amb un nou i magnífic Estatut, “malgrat la sentència”. I amb un nou sistema de finançament, el millor que s'ha tingut mai.

Segurament no té en compte, el senyor Montilla, que l'acord de finançament signat al seu dia per CiU amb el PP era molt millor que el que havia subscrit encara abans amb el govern de Felipe González, i que el pròxim, sigui quan sigui, pacte fiscal o concert, serà millor que l'actual. I em temo que aquest entusiasme del senyor Montilla per l'Estatut retallat només és compartit, avui a Catalunya, pel PP i una part, només una part, del PSC.

El que sobta d'aquesta música de l'entrevista, no és que la interpreti l'expresident Montilla, sinó que surti de la batuta que marca el compàs de la renovació que ha de venir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.