Opinió

Sense embuts

Més pamflets, sisplau

Tant m'és que siguin romanesos, magribins, sud-americans, xinesos, extremenys, andalusos o catalans: si roben o extorqueixen, si causen dany a les persones o a les seves propietats són delinqüents i, en conseqüència, tots han de passar pel sedàs de la llei. Fa gairebé vergonya haver de recordar una cosa tan òbvia.

Diu el PP que bandes de romanesos roben tant com volen en determinades estacions de la línia 3. S'hauria de fer una cosa diferent, per solucionar el problema, si aquests suposats romanesos fossin espanyols? A mi em sembla que no, però potser els populars tenen un remei que ens deixarà bocabadats.

És evident que els robatoris en el transport públic o en les cases, efectuats a vegades amb molta violència, causen preocupació i alarma, i s'han de combatre. No conec ningú que estigui en contra de castigar els delinqüents. Però, amb quin apel·latiu hauríem de designar aquells empresaris que donen feina a magribins, sud-americans i xinesos sense papers, amb sous de misèria i sense donar-los d'alta a la Seguretat Social? I a les famílies que tenen una filipina a casa, sense cap permís, treballant més hores que un rellotge a canvi de quatre quartos, el menjar i potser un llit?

No sé si la senyora Sánchez Camacho i el senyor Rajoy tenen cap remei, per a tot això, que també causa dany a les persones. Que jo sàpiga, mai no li han pas dedicat cap pamflet com aquells de Ciutat Vella, que digui: “Ja n'hi ha prou!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.