Opinió

Sense embuts

No tenim memòria

És perfectament comprensible, la victòria del PP en les eleccions del proper dia 20. Allò que han fet els socialistes en els darrers anys, i no només amb la mala gestió de la crisi econòmica, explica més que de sobres que els ciutadans es girin ara cap als populars. Cap on haurien de fer-ho, si no?

El sistema deixa molt poc marge, als electors. I, ara, temorosos del futur, indignats del present, sense feina o amb risc de perdre-la, amb l'horitzó emboirat, s'encomanaran sense reserves als populars. Però, ha fet cap mèrit, el senyor Rajoy, per fer-se mereixedor no ja de la victòria sinó d'aquesta majoria mastodòntica que li regalaran els electors? No hi té cap responsabilitat, en la difícil situació que vivim, la mena d'oposició que ha practicat? Aspre, descarada, gens constructiva, mentidera, irresponsable.

Deia diumenge a Badalona la senyora De Cospedal, secretària general del PP, mà dreta del senyor Rajoy: “Buscar la divisió entre els espanyols, generar temor, és irresponsable.” D'acord. Però, hi ha cap adjectiu més apropiat que aquest per qualificar la campanya política i publicitària que va fer el PP contra l'Estatut? Tenim poca aptitud per recordar. Per això es poden dir de forma impune coses com les que va discursejar diumenge la senyora De Cospedal. I per això mateix, el senyor Rajoy tindrà majoria absoluta. Perquè ningú ja no se'n recorda, de la del senyor Aznar, ni d'aquella altra més llunyana del senyor González. No tenim memòria. I temo que ja no hi som a temps, de recuperar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.