Opinió

Sense embuts

El sentit exacte del vot

És tan obvi, resulta tan clar a l'enteniment dels demòcrates, que crema i fa mal haver-ho de recordar. Però sabent com seran llegits, els resultats d'aquestes eleccions, la puntualització es fa inevitable: diumenge només toca decidir qui governarà l'Estat els propers quatre anys. Utilitzo aquest només no pas per restar-li cap importància, a l'elecció, i menys en aquests dies difícils, quan comença a ser un fet insòlit que a l'hora de canviar un govern es doni la paraula als ciutadans. L'hi poso simplement per acotar la finalitat d'aquests comicis, per prevenir de l'ús espuri que es voldrà fer del resultat.

Ningú amb dos dits de seny podrà defensar que tots els votants del PP estan d'acord en tot el que diu el programa electoral del partit. El que farà decidir bona part dels seus electors no serà pas el programa, sinó la constatació que, en la situació actual, vist el conjunt del que s'ofereix, ara toca Rajoy. N'hi haurà d'altres que no, que a pesar de tot seguiran apostant pels socialistes. I un altres, en fi, que prestaran el seu vot a CiU amb l'esperança d'estovar la passió espanyolista dels populars, o que es mantindran fidels a ERC, o que es giraran cap a Iniciativa.

Però cap d'aquests vots indica allò que pensem i volem els catalans sobre la independència o el pacte fiscal. Els demòcrates que no fem trampes ho tenim perfectament clar: per saber-ho només hi ha una forma. I tots sabem quina és, malgrat que ara tampoc no estigui de moda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.