Opinió

Sense embuts

El pressupost més difícil

Ahir, l'endemà passat de les eleccions, el president Mas va fer allò que l'oposició li reclamava des de feia setmanes. I va confirmar el que tots ja sabíem: sí, el pressupost de la Generalitat per a l'any vinent preveurà noves retallades, que afectaran els sous dels treballadors públics i les butxaques dels contribuents.

Té tota la raó el president: d'això, se n'ha de parlar seriosament, amb calma i tranquil·litat, sense fer demagògia. És a dir, fora de la campanya electoral. S'engega, doncs, el debat en la normalitat del joc parlamentari. Allà s'hi portaran les xifres i els detalls, que l'oposició tindrà el dret i fins l'obligació de criticar i que el govern ha d'estar disposat a revisar.

En l'hora complicada que vivim, la negociació no serà fàcil. Ningú no té cap ganes de donar el seu aval a una mesura necessàriament impopular. S'hi pot estar tan en desacord com es vulgui, amb la proposta del govern. Però la negativa a donar-hi suport ha d'anar forçosament acompanyada d'una explicació i d'una alternativa.

L'aprovació del pressupost de la Generalitat per al 2012 tindrà una significació que ultrapassa la importància estricta de la norma. La votació, al final, ha de deixar clar que el govern de Catalunya no estarà sotmès als dictats del PP ni als del senyor Rajoy. No pas per fer cap favor a Convergència ni al govern del senyor Mas. És el país que ho necessita. I en aquesta ocasió, els socialistes no es poden tornar a equivocar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.