Opinió

Sense embuts

L'opacitat de les dietes

Suposo que n'estan al cas, d'això de les dietes, és a dir, de les quantitats que determinats càrrecs públics cobren, a més del seu sou, per representar la institució de la qual són membres en un altre organisme o empresa pública. No són pas cap secret. La seva existència és ben coneguda. Estan perfectament reglamentades. Tampoc no negaré que, examinat cada cas, s'acabés acceptant, la majoria de les vegades, que la feina feta justifica plenament les quantitats que perceben aquests càrrecs multiremunerats.

El problema, doncs, no és pas d'il·legalitat ni d'irregularitat, sinó de manca de transparència. Perquè quan s'informa del sou de l'alcalde o d'un regidor en un determinat ajuntament es dóna una quantitat, però mai no es diu la que percep realment, que varia en funció de les feines que tingui encomanades. D'aquí que causi sorpresa i rebuig, entre els ciutadans, descobrir que hi ha alcaldes i regidors que veuen la seva mensualitat incrementada més d'un cinquanta per cent pel fet de ser membres i assistir a reunions dels òrgans de govern, per exemple, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Tampoc no millora la imatge dels polítics saber que, per aquesta via que expliquem, un regidor de l'oposició i, per tant, sense cap responsabilitat executiva, arribi a doblar el sou i acumuli una paga de més de 120.000 euros anuals.

No seré jo qui digui que els polítics, en general, cobren massa. Només dic que s'hi ha de fer llum, en tot això. I segurament alguna correcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.