Opinió

Sense embuts

Els diners del rei

Desconec quin grau de detall tindrà la informació que la Casa del Rei farà pública abans d'acabar l'any sobre les seves despeses. Però es pot afirmar que el senyor Coscubiela està a punt de complir, ni que sigui de forma parcial, el desig –expressat durant la campanya electoral– de saber com es gasten el més de vuit milions d'euros que els contribuents destinem cada any a satisfer les necessitats del cap de l'Estat i la seva família.

Ja sé que l'anunci no és espontani; que respon a la voluntat de marcar distància amb l'anomenat cas Urdangarin i d'apaivagar el sentiment de desconfiança, cada cop menys difús i més corpori, de molts ciutadans en relació amb l'ús que es fa dels diners públics. Tot i la seva forçada espontaneïtat, el compromís de transparència que va adquirir ahir la Casa del Rei deixa en evidència aquells que, com el partit del senyor Coscubiela, recepten allò que, de moment, no volen prendre.

Jo també en tinc moltes ganes, de saber com es gasta el rei els diners de tots. Però tinc el mateix interès a conèixer què en fan els partits polítics. No surten del mateix calaix, els que reben per finançar majoritàriament la seva activitat? Si els ciutadans tenim dret a saber, posem per cas, quants empleats té i quins sous paga la Casa del Rei, no veig per què no hem de tenir la mateixa informació dels partits polítics. Ja ho vaig escriure en una altra ocasió: sé que la llei no els obliga a penjar-la al web, aquesta informació; però tampoc no els ho prohibeix. Igual que al rei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.