Opinió

Sense embuts

Sort a un govern hostil

Mentre no es demostri el contrari, aquest del senyor Rajoy és el govern d'un partit hostil amb Catalunya. És una hostilitat latent, gens explícita, ja ho sé, però d'una existència inqüestionable: ningú no ha formulat, ni sota el paraigua d'una formidable victòria electoral al conjunt d'Espanya, la més lleu autocrítica per l'ús de mètodes gens compatibles amb la democràcia a l'hora d'oposar-se, en un passat ben recent, a la voluntat de la majoria dels catalans. Tampoc a l'hora de demanar la complicitat per governar, el senyor Rajoy no ha emès cap senyal que pugui fer pensar que les pretensions de Catalunya seran democràticament ateses o, almenys, seriosament considerades. Al contrari, alguns dels camins que s'han marcat atemptem directament contra preceptes i normes aprovades pel Parlament i en vigor des de fa dècades. Atesos aquests antecedents, hi ha un anunci, en el discurs d'investidura del senyor Rajoy, que ha de fer més por que goig. Llegeixin-lo i ja em diran què. És aquest: “Desapareixerà tot allò que pugui enterbolir les aigües de la nostra convivència.” Tenint en compte què considera el PP que enterboleix la convivència al si de l'Estat, ja em diran què voldrà fer desaparèixer.

I malgrat tot, hem de desitjar-li sort. Malauradament no n'hi haurà prou amb el fet que el govern del senyor Mas l'encerti; només si ho fa també el del senyor Rajoy tindrem alguna possibilitat de sortir del sot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.