Opinió

Sense embuts

Paper mullat

Ara resulta que per aquest partit tan respectuós amb les lleis, que les vol fer observar totes i a tothora, també hi ha excepcions. Vaja, que per a les tropes del president Rajoy també hi ha lleis que no s'han de complir. Com aquesta que prohibeix les curses de braus, per exemple. La història és ben coneguda: aprovada la llei al Parlament amb el vot contrari del PP, rebutjada la proposta d'ajornar la seva entrada en vigor, avisen ara els populars que mai no aprovaran el pressupost de la Generalitat pel 2012 si hi veuen cap partida destinada a pagar les indemnitzacions previstes en aquella llei. És a dir: per als populars, els toros són més importants que la sanitat, l'educació i els serveis socials; més necessaris que la lluita contra l'atur o el manteniment de les biblioteques o els museus; més indispensables que els mossos o els bombers.

El lector ja sap que exagero. Que el PP tensa la corda amb els toros per apujar el preu del seu vot favorable al pressupost si finalment el govern del senyor Mas no troba ningú més per aprovar-lo. Però això no vol dir que hagi plegat veles, al contrari: la lluita per tombar la llei que prohibeix les curses de braus a Catalunya continua, al Tribunal Constitucional i al Parlament espanyol, uns terrenys en els quals els populars es mouen més com a casa. És la manera que té el PP de respectar les institucions, la identitat i la realitat de Catalunya. Només ha hagut de passar una setmana perquè el compromís del ministre Fernández Díez esdevingui paper mullat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.