Opinió

Sense embuts

El frau fiscal, encara

“Reorganitzar recursos i explorar nous ingressos.” Sobre la primera part de la seva proposta, en va dir ben poca cosa, la senyora Martínez-Sampere, secretària d'economia del PSC, ahir en l'obertura del debat dels pressupostos de la Generalitat per al 2012. Va deixar clar en quins apartats i en quines polítiques calia gastar més, però no va donar ni un sol exemple de les partides a les quals retallaria l'assignació que consta en el projecte del govern.


Sobre la segona part, en va dir alguna cosa més. Va al·ludir a la fiscalitat verda, que gravaria, si no ho vaig entendre malament, les nuclears. I es va referir després a tres clàssics: el frau fiscal, l'economia submergida i les grans fortunes. No sé si la Generalitat té capacitat per instrumentar un impost o una taxa sobre la producció de les nuclears. Però la proposta no anava acompanyada d'una estimació de la quantitat que podria recaptar-se, element indispensable per jutjar el seu interès.

Quant a la resta, té tota la raó, la portaveu socialista. Només que, quants anys fa que ho sabem que el frau fiscal i l'economia submergida exigeixen correcció? S'ha fet tot el que es podia i el que era necessari, aquests anys enrere, no tant des de Catalunya com des del govern de l'Estat? I sobre això de les gran fortunes: té cap projecte ben articulat, el Partit dels Socialistes de Catalunya?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.