Opinió

Sense embuts

Arquebisbes

Sort en tenim que no tinguin Mossos d'Esquadra ni presons. Hi voldrien tancar, potser, les persones homosexuals? O les que s'han casat, només, per la via civil? No, no podem dir que els arquebisbes de Valladolid i Tarragona l'hagin encertat amb les declaracions que han fet aquests dies.

Com que no té les eines que he dit, l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, no pot fer res més que dir-ho, que els homosexuals fan molt mal fet, que “el seu comportament no és adequat ni per a ells ni per a la societat”. També té molt clar, el senyor arquebisbe, que les dones tenen un paper i que els homes en tenim un altre. Com s'explica, si no, el fet que ell “no pugui portar fills al món”? Ahir va disculpar-se, però no em sembla que la seva disculpa tingui més valor que la del defensa Pepe.

L'altre arquebisbe, el de Valladolid, Ricardo Blázquez, ni tan sols no l'ha intentat, la disculpa. Al contrari. Tant li fa que l'elecció de la persona que ha de llegir el pregó de la Setmana Santa de Valladolid sigui competència exclusiva de l'Ajuntament. D'ara endavant, l'arquebisbe demanarà que li presentin una terna de candidats, no fos cas que es torni a triar una persona tan poc adequada com la senyora Soraya Sáenz de Santamaría, pregonera aquest any. I què ha fet la supervicepresidenta del govern espanyol per merèixer la desaprovació de sa excel·lència reverendíssima? Doncs, no res: que només s'ha casat per la via civil. S'imaginen, els insignes prelats, els motius pels quals la gent fuig de les esglésies?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.