Opinió

La magnitud de la tragèdia

Les xifres de l'espoli fiscal són tan escandaloses que caldria anar-les publicant dia sí, dia també. Perquè durant molts anys eren quantitats que s'intuïen i que de tant en tant llançaven partits o entitats independentistes i feien poc forat fora dels que ja estaven conscienciats. Ara, que les anuncia el govern, són tan escandaloses com abans, però el que cal és tenir-les clares per comprendre i fer entendre la magnitud de la tragèdia entre els catalans i, així, anar fent forat fins que hi hagi una conscienciació total entre tots els que vivim a casa nostra, hagin nascut on hagin nascut, siguin de dretes o d'esquerres, i sigui la que sigui la seva condició econòmica. Perquè de les xifres que va donar el conseller Mas-Colell dilluns queda clar que tots hi sortim perdem. Tots els que vivim aquí, sigui gent que les passa magres per arribar a final de mes (o que no hi arriba), siguin les classes més afavorides, inclosos els grans empresaris. El que passa és que el diner és poruc, però és evident que els que més tenen són els que més perden amb aquesta relació amb l'Estat espanyol. I que cal dir prou i fer-ho aviat, abans no ens hagin anorreat com a poble.

La qüestió és sempre la mateixa: la manera de fer-ho. Perquè hi ha un altre punt que hauríem de començar a tenir clar: a Madrid, entès Madrid com els que manen a l'Estat espanyol, se'ls en refot l'espoli que patim perquè per a ells són diners que els arriben per gastar on els convé. Pensin que és a Catalunya on no hi ha carreteres desdoblades, on el TAV encara no connecta amb Europa, on les infraestructures que depenen de l'Estat estan deixades de la mà de Déu. Però no és pas a pertot. Les Rodalies de Madrid funcionen molt i molt bé i no tenen accidents i retards dia sí, dia també. El seu aeroport funciona. Anuncien inversions milionàries en noves carreteres a Extremadura i Andalusia. Vostès creuen que pateixen pel nostre dèficit? És clar que no. Com a molt rebaixarien l'espoli si veiessin que realment poden deixar de munyir la vaca, però l'espoli continuaria. Però de moment, muts i a la gàbia, o millor dit, acusant-nos de malbaratadors. El que està passant és tan escandalós que cal anar-ho repetint dia sí, dia també, perquè no fer-ho, no solucionar-ho, és fer passos cap al nostre declivi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.