Opinió

opinió

Fils de seda

Des d'aquell 2008 inicial i fins ara hem concedit un total de 18 beques Educar Menjant
Era un apassionat de la joventut, un sentiment propi d'un visionari que mirava molt més enllà

Fa uns dies els meus fills van arribar a casa amb una capsa de sabates plena de cucs de seda. De petita jo també en vaig tenir, i per això m'entendreix tenir aquests nous inquilins a casa. En realitat, sóc qui em passo més estona embadalida observant-los, com mengen, com creixen, com es transformen. Una nit, mentre tothom dormia i m'anava desprenent del ritme diürn, tenia la mirada reposada dins la capsa de cucs i em vaig adonar que els més primerencs començaven a teixir el fil de seda per construir el seu capoll. Observava amb satisfacció aquest nou procés mentre pensava en l'acte de lliurament de les beques de la Fundació Jaume Casademont que estàvem a punt de celebrar, i no vaig poder evitar fer una connexió de tot plegat. L'enllaç entre la meva infància i la dels meus fills, l'observació del nostre entorn, per petit i insignificant que sembli, el llegat del meu pare i la tasca de la Fundació Jaume Casademont des que ell no hi és. Vam arrencar-la en un estat ben embrionari fa a penes uns pocs anys i s'ha anat consolidant a còpia d'aferrar l'entitat a una missió, a uns valors, a contribuir amb la nostra societat, a compartir idees i il·lusions, a avançar aprenent dels buits i els errors, a generar entusiasme i motivació i a anar de la mà amb un esperit de col·laboració més imprescindible que mai. Les beques Jaume Casademont van iniciar la seva trajectòria amb la concessió, el 2008, de dues beques Educar Menjant. Tenim una estima especial a aquest projecte perquè va ser el nostre primer fill, i va ser engendrat amb la cura de posar el focus sobre dos terrenys molt propis del fundador, com són l'educació i l'alimentació. Des d'aleshores, i gràcies a l'establiment de convenis amb diverses entitats, empreses i institucions que confien plenament en la importància de fomentar els bons hàbits alimentaris, hem anat augmentant la quantitat d'aquestes beques, i aquest any n'hem atorgat sis. Des d'aquell 2008 inicial i fins ara hem concedit un total de divuit beques Educar Menjant.

L'any passat vam incorporar dues noves categories a les beques Jaume Casademont i van néixer les beques Actívica, amb les quals es pretén estimular l'activitat física, i les beques de Cultura Popular, amb el desig de donar veu a projectes que sensibilitzen la societat actual del bagatge de la nostra cultura i, per tant, de la nostra identitat. I aquest any hem impulsat una nova categoria que ens fa una il·lusió especial, perquè encaixa totalment amb una dèria molt arrelada en Jaume Casademont. Ell era un apassionat de la joventut, un sentiment molt propi d'un visionari que sempre mirava molt més enllà del seu present. De fet, quan va començar a plantejar-se de crear una fundació, pensava bàsicament a destinar-la a promoure el desenvolupament dels joves, perquè sabia que així contribuïa a construir un futur millor. D'aquí han sorgit ara les beques Joves 10. Una altra novetat d'aquest any ha estat la decisió d'aglutinar el lliurament de totes les beques en un sol acte, per la qual cosa ahir va ser un dia molt singular, i ens vam sentir feliços d'estar acompanyats de tant de talent. Tota aquesta suma ens emociona, perquè ens deixa veure les grans peces de seda que plegats podem teixir. El fil de seda és quasi invisible, però quan el perceps bé t'adones de la seva brillantor, i a pesar de la seva aparent feblesa és tremendament consistent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.