Opinió

la columna

Forcades

Teresa Forcades ha fet l'impossible perquè ens la prenguem com una heroïna. A banda del do de la fe, l'altíssim ha regalat el de la clarividència a la nostra monja nacional, que ha fet ús del seu geni per lluitar tota sola contra el maligne, es disfressi de Papa o de multinacional farmacèutica. La Teresa, ben plantada i seductora tot i cèlibe, no ha deixat cap trending tòpic de la discòrdia pública sense resposta: nostra germana és omnívora, capaç d'adoctrinar-nos sobre els llibres sagrats, la geopolítica mundial, o d'allò tan bonic que acostuma a definir com “el repte de donar sentit al nostre cos”. Ja ho veuen, estimats conciutadans: Catalunya és un país curiós, on les monges ens ajuden a cercar el màxim plaer corporal, àdhuc a masturbar-lo i a tenir una sexualitat plena! Però la Forcades no en té prou a garantir-nos bons apogeus: la nostra sor ha fugit de la pauta benedictina per trobar la llum del gaudi social. I on ha cercat revelacions, la monja? El salvador, ves per on, es diu Hugo Chávez: un líder, diu la Forcades, que “ha fet que els veneçolans deixin de mirar cap a una cultura buida com la cultura de masses nord-americana”, un referent polític que la canongessa descriu com “un gran amant de la literatura, culte, estrateg, intel·ligent, amorós amb la història del seu país.” Perquè a la Teresa, vergesanta, poc li deu importar que els índexs de llibertat religiosa situïn el país chavista de les meravelles al nivell de repúbliques de l'albir com ara l'Iraq, l'Afganistan o Rússia. La Teresa justifica l'amor al seu pobre Chaves crucifixus perquè a Veneçuela “les xifres de pobresa estan descendint”. I la llibertat de vot, monja? I els periodistes silenciats o torturats, sister? No recordes, Forcades, que assassinar, tot i que sigui amorosament, és pecat?

Nimietats, en efecte, d'aquesta antisistema que és l'enèsim subproducte d'una religió, la catòlica, que ha durat tant temps precisament perquè ha gestionat la dissidència amb molt d'encert. Vols llibertat, monja? Parlem de salut del cos, sor? Abandona els hàbits i el chavisme; i pren i beu el Gelocatil, Forcades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.