Opinió

de set en set

Comitè de savis

S'ha fet públic que un comitè de dotze experts comandat pel sociòleg Víctor Pérez-Díaz, col·laborador habitual de l'aznariana FAES, ha dictaminat que, per fer “sostenibles” les pensions, aquestes no s'han de revaloritzar d'acord amb l'IPC i que, per tant, no s'han d'incrementar en funció de l'augment del nivell de vida. De fet, el per tant definitiu és que les pensions han de baixar. Carai, quina gent tan sàvia. Entre els dotze, n'hi ha un parell de dissidents, però els restants han fet mèrits perquè els tornin a llogar per continuar fent informes sobre la “sostenibilitat” del mal anomenat –pel que suggereix que comporta privilegis i no drets– estat del benestar. D'aquesta manera, podran continuar demostrant la seva saviesa diagnosticant que, per “salvar” la sanitat pública, s'han de retallar els serveis als pacients i, per tant, els costos; i que, perquè l'educació pública segueixi existint, hi ha d'haver cada cop menys mestres –treballant més hores i cobrant menys– i més alumnes per aula mentre es retallen les atencions especials necessàries; i també que, posem per cas, els ajuts públics a la cultura només hi podran ser si es redueixen a la mínima expressió. S'ha de ser molt savi per arribar a la conclusió que el “sistema públic” es mantindrà si s'hi van aportant menys diners perquè funcioni.

El més encantador és que aquests savis afirmen que el seu diagnòstic no té una dimensió ideològica perquè és limiten a aplicar les matemàtiques. És clar, com tants d'economistes al servei del poder financer, ells fan ciència i no ideologia. Mentida podrida. En tot cas, quan els polítics buscaran savis que diagnostiquin que no és “sostenible” que paguem públicament els deutes dels bancs privats? I que trobin la manera de poder continuar pagant els serveis públics –sense dir-ne la despesa– a partir d'una distribució ètica dels guanys econòmics?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.