Opinió

LA COLUMNA

Se li gira feina, delegada

Aquests dies he voltat per Catalunya i he vist moltes banderes catalanes, de grans dimensions penjades en edificis municipals, rotondes, escoles, ajuntaments, vies públiques, instal·lacions esportives, etc. La majoria fa ostentació del delicte, perquè són banderes inequívocament estelades, la qual cosa em fa pensar que a la delegada del Gobierno se li ha girat molta feina. No esmento cap poble ni explico la meva ruta. Que faci servir la senyora delegada la xarxa d'espies, estiracordetes i portaplatets a sou del Gobierno per denunciar les escomeses a la unitat d'Espanya, que per això els té.

La delegada del Gobierno és la successora directa dels Correa Veglison, Bartolomé Barba, Acedo Colunga, Ibáñez Freire i d'altres governadors incivils que van administrar el terror franquista a Barcelona. Incivils perquè la meitat eren militars i els que no ho eren no es caracteritzaven pel grau de civilitat. A la delegada li escauen altres denominacions anteriors, com la vuitcentista jefe político i, encara més, l'antic càrrec castellà de corregidor, que els decrets de Nova Planta van imposar a Catalunya. Això és la senyora Llanos de Luna, una corregidora, correctora, censora amb denominació d'origen de caverna genuïna.

Que jo sàpiga, el desplegament d'estelades pel territori es fa de manera pacífica. No he vist cap actitud agressiva envers ningú, però no deu ser la percepció de la senyora delegada. Fa unes setmanes es va traslladar a una bonica torre de Pedralbes amb piscina i jardí frondós que és propietat del Gobierno adduint unes inexplicades i sorprenents “raons de seguretat”. Ella, que havia elogiat la gent pija perquè és la gent que gasta, ara viu oficialment entre pijos. Però les estelades, ai las, arriben fins i tot a pijolandia i, com que la delegada no donarà l'abast a denunciar i a reprimir, haurà de demanar auxili als seus amics de la División Azul.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.