Opinió

LA GALERIA

Gossos al transport públic

Barcelona deixarà pujar al metro i al bus gossos acompanyats dels propietaris llurs. Gossos i d'altres bèsties de pis com ara gats que hauran d'anar dins de gàbies cistell, però no sabem com viatjaran els altres tipus d'animals de companyia com ara iguanes, ovelles, porcs, conills, ànecs, gallines i la resta que formen part d'això que en diuen mascotes, totes elles entranyablement estimades, generalment de forma esplèndida, per l'humà amb qui conviuen. I defensades amb dents i ungles per d'altres propietaris de la mateixa espècie quan, per raons de convivència, salut..., són qüestionades. Com ara que, segons hem pogut llegir a les dotzenes de “cartes al director” que ha anat publicant la premsa, algú manifesta alguna inconveniència sobre la possibilitat que els gossos pugin al transport públic.

Ho llegim seguidament al fet que algú manifesta que pateix algun tipus d'al·lèrgia, que apunta que poden orinar o defecar, que tem que mosseguin particularment alguna criatura de poca alçada, etc. (De passada confesso la fascinació que em produeixen els lectors d'alguns diaris que escriuen dotzenes de cartes per alimentar polèmiques com ara les virtuts dels mitjons de rombes, com penjar el paper de vàter o la més recent de mirar o no els escots femenins). Tornant als gossos de companyia, i a banda d'una generosa minoria de propietaris civilitzats, no és pas perceptible una actitud que permeti confiar-hi genèricament. Repeteixo, genèricament, i salvant totes les excepcions que vulguin. Per exemplificar-ho no haig d'anar gaire lluny: al meu carrer hi ha una vorera enrajolada i l'altra que (encara) és de terra; aquesta darrera és freqüentada indolentment dos cops al dia 365 dies l'any per dotzenes de gossos conduïts pels seus irresponsables valedors per tal que hi caguin; com que això fa anys que dura, el terrari és un femer que es va actualitzant permanentment, de manera que quan algú aparca i no sap el pa que es dóna al barri, el primer que fa al baixar és trepitjar una caguerada que encara fumeja. (De passada: ni l'anterior alcalde ni l'actual alcaldessa, tot i els escrits que els han arribat, no han ni enrajolat la vorera ni multat cap dels infractors; per no fer no han ni contestat les instàncies dels veïns). Situacions com aquesta, segons llegim, es repeteixen arreu i també als llocs on tenen metro i busos en abundància, la qual cosa permet pronosticar que, si al carrer passa això, el conflicte està assegurat entre el propietari que mira complagut com el seu gos defeca a la plataforma del vagó i algun altre usuari que ho trobarà inassumible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia