Opinió

De set en set

Jo no la marcaré

Buff... Ara que per fi ha arribat aquesta canícula tan esperada (què volen que els digui, a mi m'agrada molt més passar calor que fred) ens trobem de ple amb la meravellosa obligació de fer la declaració de la renda. Com a persones d'ordre que som, qui més qui menys, treballa fent quadrar les factures emeses, les rebudes, els IRPF i l'IVA suportat, repercutit i aportat que hem anat declarant. Amb atenció i paciència comprovem que les informacions fiscals que té l'Estat són les mateixes que ens consten a nosaltres i, sobretot, busquem que no es pugui tenir la sensació que ens deixem alguna cosa desendreçada... perquè, ja ho sabem... estem tots retratats per davant i per darrere i, deixant a part fílies i fòbies secretes, personals i intransferibles, “ells” ho saben tot. Absolutament tot. Tenen un coneixement amplíssim del que fem, hem fet, tenim o hem tingut. I tot i que pugui semblar que hi ha gent a la qual no se l'enxampa mai... no ens enganyem, més tard o més aviat el murri haurà de passar per l'adreçador.

La veritat és que jo sempre he pensat
que, per defensar l'estat del benestar d'un país desenvolupat i civilitzat que ens beneficiï a tots, cal rascar-se la butxaca i fer la contribució que toqui... Aquestes són les normes de joc. ¿Que ens toca la pera? Probablement... Sobretot quan veiem que els nostres impostos s'adjudiquen o col·loquen seguint una prioritat que, com a mínim, ens sembla dubtosa.

Però com sempre, en la carrera per captar recursos d'allà on es pugui, en aquest estat laic i aconfessional alguns ho fan millor que altres. Dimarts passat, amb una campanya publicitària de sensibilització i de màrqueting agressiva (per incisiva), gastant-se un munt de diners amb un encartament a diaris d'àmbit estatal de propaganda directa i alliçonant els seus parroquians o simpatitzants que marquin la casella precisa, l'Església va tornar a guanyar per golejada. Sempre, des de temps immemorials, n'han estat uns mestres. També aquest any fent un exercici estudiadíssim de missatges i arengues per tal que els seus feligresos no pequin ni s'equivoquin amb la creu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia