Opinió

LA GALERIA

L'acta dels Mossos

Els Mossos, la nostra policia, és una molt bona policia, però a voltes em deixa perplex amb alguna de les seves actuacions

Em va sorprendre llegir que els Mossos d'Esquadra van demanar, de molt bon rotllo, això sí, els permisos als representants de l'ANC de Verdera per tal de fer una V dissabte passat a Vilajuïga. Aquesta assemblea territorial que aglutina els adherits de Pau, Pedret i Marzà i Vilajuïga havia convocar una V a la plaça Onze de Setembre de Vilajuïga, i sembla que els agents de l'autoritat van aixecar acta perquè no s'havien demanat permisos. El coordinador del col·lectiu va signar l'acta, es va fer la V en un ambient “festiu, alegre i reivindicatiu”, i s'ha acabat. Però a mi em queda un no-sé-què. El primer que he pensat és que es tractava que qui va aixecar aquesta acta, o qui li va ordenar fer-ho, devia voler cobrir-se les espatlles, per si un cas. Després no he pogut estar-me de pensar si no es tractava d'un excés de zel, d'aquell que a vegades deixen entreveure alguns agents de l'autoritat. El cas és que em va sorprendre moltíssim perquè podria entendre la necessitat si hagués calgut tallar alguna carretera o carrer o si s'hagués hagut d'interrompre alguna activitat, però sembla que no és ben bé així. Es va fer la V a la plaça i després hi va haver una xerrada de Joan Lluís Lluís, l'escriptor nord-català col·laborador d'aquesta casa, música popular i botifarrada.

Els Mossos, la nostra policia, aquesta que els unionistes volen desprestigiar tantes vegades, és una molt bona policia, però a voltes em deixa perplex amb alguna de les seves actuacions. La utilització de la llengua castellana, gairebé com a provocació, que he pogut presenciar en algun cas, o la rigorositat extrema en l'aplicació dels reglaments, sense fer cas del sentit comú, que a vegades és el més sensat. Una policia moderna i eficaç com els Mossos ha de ser defensada sistemàticament perquè és la nostra i perquè té un alt nivell de competència, però a voltes la millor manera de fer-ho és destacant allò que sembla que no acaba d'anar prou bé, i el que es fa malament, cosa que també passa en un col·lectiu tan gran i tan complex. No sé per què va passar el que va passar a Vilajuïga, i em confirmen que l'actuació va ser del tot correcta. Però em pregunto si era necessària, si es fa en tots i cadascun dels actes que es convoquen al territori, de tot tipus, o si hi va haver algun component extraordinari que obligués a aixecar acta d'una activitat festiva i reivindicativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia