Opinió

Que vinguin, que diguin, que facin

Tal com és previsible, ni Mariano Rajoy ni Pedro Sánchez hauran dit res desprès de visitar Catalunya. A més a més de venir de la tradició política d'on vénen, falta un any per a les eleccions generals i saben que la unitat territorial i la reducció de fets diferencials són les pautes que els respectius barons i els respectius electors no estan disposats a abandonar.

I per més que les enquestes i sondejos sobre la intenció de vot diguin que el PP i el PSOE perden credibilitat i força política, ells continuen sense sortir del seu corral, sense voler escoltar cap més veu que la dels que els diuen allò que volen sentir. Sobretot quan vénen a Catalunya: militants i entitats i plataformes partidaris de l'unionisme i del pacte són els únics fòrums que visiten.

Per això–després de repetir constantment que no es mourà del marc constitucional i d'atiar els mitjans de comunicació afins i els fiscals contra Artur Mas, el govern de Catalunya i el procés–, Mariano Rajoy vindrà només per passar revista a la tropa popular i per renyar-nos a tots els altres, que és el que PP fa sistemàticament. Amb més suavitat, però amb no menys rotunditat, Pedro Sánchez desplega tècniques hipnòtiques i de seducció perquè acceptem la proposta federal que el PSOE va articular en el congrés de Granada, sense voler veure ni acceptar que les circumstàncies i el seu propi partit l'han convertit en obsoleta.

De fet, Rajoy i Sánchez vénen a Catalunya a fer campanya. Campanya per la imatge que han de construir abans de les eleccions generals i per combatre en primera línia el procés sobiranista català.

Vet aquí que ells sí que poden fer campanya pel que vulguin, on vulguin i quan vulguin, mentre nosaltres ens hem de muntar processos participatius sostinguts per la societat civil i amb l'amenaça de l'espasa de Dàmocles de la conxorxa de poders.

Que vinguin, que diguin i que facin. Aquí la campanya ha començat des de fa molt de temps i va a una velocitat i a un ritme que ja no poden atrapar. Han fet tard. Han quedat enrere. I a més a més, la seva actitud contribueix constantment a vertebrar i reforçar el desig col·lectiu de despendre'ns del seu jou polític i fiscal.

La nostra campanya té una determinació i un abast que Rajoy i Sánchez no arribaran mai a copsar ni a comprendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia