Opinió

A la tres

Acabaran prohibint TV3, si cal

“L'ofensiva de prohibicionisme no s'aturarà ni el 27-S”

Després d'un grapat escàs de dies de vacances, els nostres estimats representants polítics van tornant a lloc per encarar la recta final de la Catalunya autònoma. Els que s'hi posen amb més intensitat, de moment, són els que voldrien que aquesta recta final no s'acabés mai o, millor encara, que acabés en una paret on estavellar el sobiranisme. És per això que ha començat la temporada de la prohibicionitis destinada a posar bastons a les rodes a tot el moviment d'alliberament nacional per intentar disminuir (encara més) els migrats canals de difusió del missatge polític en contraposició amb l'enorme poder mediàtic de l'espanyolisme. Curiosament, l'onada de crítiques va començar la setmana passada amb una protesta enèrgica contra el suposat partidisme dels mitjans públics catalans perpetrada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya [sic], que aquestes vacances deu haver deixat de guàrdia algun quintacolumnista desvagat.

Anant una mica més enllà de la protesta deontològica de llautó a la vista, per la seva banda el PSC ha aconseguit que la Junta Electoral obligui TV3 a retirar la campanya Junts perquè troba que pot portar a identificar-se amb les sigles de Junts pel Sí. Caram, quina pell tan fina. A veure si acabaran prohibint l'anunci de Damm perquè, a més del mateix estil gràfic de moda, el lettering, els senyors de la cervesa també llueixen una estrella de cinc puntes com la del logotip de la CUP.

En aquesta espiral de prohibicionisme, ahir els de can C's van demanar a la mateixa autoritat electoral que consideri si la manifestació de la Diada es podria prohibir perquè afecta la campanya. De moment ho deixem aquí, però ja es veu que anirà a més. L'estratègia espanyolista ja fa temps que passa per bloquejar tot allò que no es pot derrotar a les urnes. No descartem, doncs, que prohibeixin les urnes o, si més no, que invalidin els resultats si no els són grats, o que tanquin el Parlament i el Palau de la Generalitat. Prohibeixin, prohibeixin, que només dilataran el desenllaç. I el faran més sòlid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia