Opinió

Full de ruta

Piqué i la política

Com més xiulin Piqué, més fàcil ho tindrà per decidir entre la selecció espanyola o la catalana

Qui digui que l'esport i la política no estan relacionats és que no sap de què parla. L'esport és política i només cal veure com els enfrontaments del Barça i el Madrid sempre han anat més enllà. Durant el franquisme, el Camp Nou va ser un dels pocs refugis de llibertat i avui, en el minut 17.14, sempre s'hi senten crits a favor de la independència. Aquest binomi també l'està vivint i patint Gerard Piqué, encara que ell intenta desvincular-ho. Ara s'ha posat de moda xiular el central blaugrana durant els partits de la selecció espanyola. L'excusa és que Piqué va insultar l'afició del Madrid durant la celebració de la lliga o la supercopa d'Europa i, fins i tot, Sergio Ramos li ha demanat que moderi el seu to. El que obvien el defensa merengue i els aficionats espanyols és que Ramos també va fer mofa de l'Atlético de Madrid durant la celebració de la décima. Però, és clar, Ramos és un espanyol de pura raça, mentre que Piqué és català i, per més inri, s'ha mostrat favorable a la consulta del 9 de novembre i ha comès el pecat d'anar a la manifestació de la Diada de l'any passat, la de la V.

No ens enganyem, aquest és el veritable problema per a un sector dels espanyols. No es fixen que Piqué els ha donat un mundial o una Eurocopa, que és un dels pilars de la selecció i que més d'un cop s'ha trencat la cara, en sentit literal, per la roja. Només li veuen la taca de ser català i un català que no es mossega la llengua. Aquest és l'únic tarannà democràtic que coneixen alguns. Ara Piqué, juntament amb altres reconeguts esportistes catalans i internacionals, ha participat en la campanya Guanyarem, que dóna suport a l'esport català i que té un clar rerefons polític amb vista al 27 de setembre. Avui també té una altra oportunitat de reivindicar el seu catalanisme i ja ha confirmat que anirà a la Via Lliure. No l'espanten ni les crítiques ni les amenaces. Com es va veure ahir en la roda de premsa, ningú el coartarà a l'hora de parlar clar i català de futbol, política o del 27-S. I una advertència per a tots aquells que volen continuar menystenint Piqué. Com més el xiulin, més fàcil ho tindrà quan, ben aviat, hagi de decidir entre jugar a la selecció espanyola o a la catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia