Opinió

LA GALERIA

El repte de Fontajau

Per primer cop en molts anys, l'assistència als actes de campanya és alta, però Junts pel Sí se la juga aspirant a omplir Fontajau

Han estat valents, els responsables de campanya de Junts pel Sí a l'hora de convocar per dijous el gran acte central de campanya a les comarques gironines al pavelló de Fontajau. Han estat valents perquè tots sabem que ja fa moltes eleccions, espanyoles o catalanes, que això dels mítings no funciona i que els partits ja fa anys que tendeixen a reduir els espais on convoquen la clientela perquè, al final, han de tocar a sometent per reunir els fidels. De fet, si s'hi fixen, la majoria de formacions han optat per actes de petit format, o molt petit format. Això de les campanyes electorals s'ha de replantejar, això fa temps que ho diuen tots, inclosos els candidats. Ahir un d'ells, just abans del debat de campanya organitzat ahir per aquest diari, les televisions locals i la Xarxa, comentava sorneguer que els responsables de campanya havien de justificar la feina i que els explotaven a còpia d'actes que, deia, no tenia gaire clar que servissin per fer decantar gaires vots. Un altre dels candidats es manifestava esgotat físicament, i això que encara queden cinc dies que, se suposa, han de ser els més importants. En fi, que d'actes en fan molts, volten mercats, fan vermuts i parlen amb els convençuts. Com si tot això toqués per poder sortir les declaracions i la foto al diari, el tall de veu a la ràdio i la imatge a la televisió.

Junts pel Sí és tota una altra cosa. La candidatura, vull dir. I els actes que organitza, també. Per primer cop en molts anys l'assistència als actes de campanya és alta o molt alta. Han posat molta gent pertot, pobles petits i mitjans i pobles grans o grans ciutats. Tenen un cartell potent, amb Lluís Llach i Anna Caula al capdavant, i Carles Puigdemont, Roger Torrent, Natàlia Figueres i Dolors Bassa al darrere. Però, a més, els líders nacionals volten i Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals han fet territori, com Mas i Junqueras i tants d'altres. Als seus actes hi va molta gent i no són “els de sempre”. Hi ha gent que els vol escoltar i la majoria de públic no són els militants que a vegades funcionen a toc de pito sinó ciutadans que feia molt de temps que no trepitjaven un acte polític. Per això Junts pel Sí, a tot el país, ha optat per jugar-se-la. A Girona amb Fontajau, on hi entren sis mil persones o més. Dijous sabrem si han aconseguit el seu repte, però el més important que tenen és el de diumenge. El Banc d'Espanya els contraprograma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia