Opinió

L'Espanya d'ACS, OHL, Castor i Abengoa

Ens trobarem, doncs, segons com, amb la insolvència més gran de la història empresarial espanyola

Nostre Senyor Jesucrist va néixer en un pessebre. Que allà d'on menys es pensa salta la llebre. I així, una mica de sorpresa, ens hem trobat amb el preconcurs de creditors més gran que s'ha produït mai en aquest país. Tota una lliçó d'humilitat per als que auguren la desaparició d'empreses a Catalunya per culpa de les vel·leïtats secessionistes. La realitat és que els títols de l'empresa de renovables Benjumea, part d'aquest entramat de les tarifes elèctriques probablement més cares d'Europa, han perdut un 80% del seu valor i queden fora de l'Íbex. De fet el sector de la guspira ja havia de suportar les nefastes conseqüències d'un dèficit tarifari repercutit als usuaris en benefici de les empreses subministradores i en eventual perjudici de les entitats financeres afectades. Els deutes de l'empresa són de 85.000 milions d'euros.

Ens trobarem, doncs, segons com, amb la insolvència més gran de la història empresarial espanyola. La llei permet que durant quatre mesos s'intenti trobar alguna taula de salvament. El Grup Gonvarri era l'esperança de fer una ampliació de 350 milions. Esperaven també aconseguir els Riberas i els Benjumea són els principals accionistes, però la banca (principalment HSBC i Crédit Agricole) s'han negat a continuar donant suport a l'empresa de plaques termosolars. A més a més, estem parlant de 2.000 a 3.000 milions. I entre els afectats hi ha el Banc de Santander amb 1.500 milions. L'empresa d'enginyeria i energètica té 24.000 empleats, 6.600 dels quals són a Espanya. Hi ha un detall interessant i és que entre els directius hi ha com a responsable d'altes retribucions Josep Borrell, que pel que es veu es va passar en el pagament de grans gratificacions. Ja se sap que es comença en un quibuts, es passa pel partit socialista i es desemboca al govern. Recordin que com a responsable d'hisenda va perseguir els famosos, va protegir els convocats al nou departament i va tenir a les seves ordres directes com a homes de confiança els inspectors que van delinquir amb el Grup (els Aguiar, Huguet, etcètera). En tot cas, Borrell no té arguments morals per escriure un llibre contra el nacionalisme català. Aquest episodi revelador de la situació real d'una Espanya que contradiu el triomfalisme cofoi del govern Rajoy i de com la situació d'Europa és preocupant i ens afecta cada vegada més.

El terrorisme d'Estat Islàmic provoca la necessitat de lluitar contra el gihadisme i, per exemple, és causa de les declaracions del totpoderós ministre d'Alemanya Schäuble, que afirma rotundament allò que és pura lògica i opinió molt compartida, és a dir que la UE no pot entomar una allau de refugiats. Més o menys, el mateix que ha dit el primer ministre francès, Manuel Valls, que es comprova en qualsevol sondeig d'opinió. Potser, però, el més important de tot és que un altre país acompanya els avions del Charles de Gaulle, perquè l'objectiu dels gihadistes són els camps de petroli dels països musulmans que permeten que els gihadistes venguin el cru als regnes feudals d'Aràbia, a països veïns i a intermediaris sense escrúpols. És evident que aquest or negre serveix per finançar els exèrcits que s'han apropiat de territoris amb capital a Raqqa i combatents a l'Iraq i Síria o territoris de la zona. Són operacions aèries que poden estrangular el terrorisme actual. Per totes aquestes raons s'ha de donar una resposta positiva a les accions bèl·liques d'Europa sense fer-se el desentès amb la manera gallega de fer el distret que caracteritza la manera de no afrontar els problemes i les qüestions que fan mandra a Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia