Una alcaldessa de Palència per a un poble de la Noguera

L'angoixa d'alguns partits polítics per inflar les estadístiques i presumir d'una implantació territorial que no es correspon amb la realitat ha provocat una situació esperpèntica a Tiurana (Noguera). La Junta Electoral Central nomenarà alcaldessa una dona de Palència que viu a 604 quilòmetres d'un poble que desconeix i en el qual no ha posat mai els peus. El PP –com havien fet altres partits anteriorment– va presentar en molts pobles catalans llistes fantasma a les eleccions municipals del 2007, amb candidats absolutament aliens als municipis afectats. L'objectiu no era tant aconseguir una representació real, sinó inflar les estadístiques globals. Aquesta opció, totalment legal, topa ara amb la situació anòmala que un candidat que és totalment aliè al municipi i només va rebre quatre vots dels veïns està cridat a governar-los els pròxims dos anys.

Creure en l'autonomia local i en els municipis no és fer-los servir per elaborar estadístiques globals i fer titulars de precampanya. Els partits haurien de fer un esforç per presentar candidatures amb persones que veritablement volen dedicar-se a millorar el municipi i estan disposats a col·laborar-hi si la voluntat popular –o els girs imprevistos de la política local, com és el cas de Tiurana– els hi obliga.

La solució més sensata per a Tiurana és la renúncia de l'alcaldessa in pectore i la celebració d'unes altres eleccions, a les quals el PP, i tants partits com calgui, presentin candidats que tinguin una veritable intenció de treballar per Tiurana. Els dirigents del PP i dels altres partits haurien de prendre nota d'aquest cas i tenir en el futur més respecte pels electors, i presentar candidats que de debò es vulguin dedicar a la política local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.