Opinió

LA CRÒNICA

Calia?

Calia que tant El Punt Avui com la seva televisió dediquessin pàgines i hores a la conversa entre el president Puigdemont i el president Mas? Com a mínim, és molt discutible. Si Mas ha fet un pas al costat i el seu objectiu és refundar CDC, costa molt d'entendre que menys d'un mes després de la investidura de Puigdemont es dediquin cinc pàgines del diumenge 31 de gener a l'entrevista-conversa Mas-Puigdemont. Ara és l'hora del nou president i del seu govern. No hauria estat molt més encertada una entrevista-conversa Puigdemont-Junqueras? Per què es continua vinculant la figura de Mas a la de Puigdemont? Mas ha fet un servei molt important a la societat catalana i al procés per la independència (sempre haurem d'agraïr-li-ho). Però des del moment que, per salvar el procés, fa el pas al costat, seria molt convenient que ara es dediqués, com ell mateix ha dit, a refundar CDC i restar a disposició del president i del conseller Romeva per a tasques internacionals que poden ser molt positives. Puigdemont i el seu govern han de caminar al seu ritme i amb estil i dinàmiques pròpies. Mai pot semblar un govern tutelat per l'anterior president.

Calia que l'Ajuntament de Girona, en aplicació de la normativa de sorolls, ordenés aturar les campanes de la catedral de les dotze de la nit a tres quarts de set del matí? Això ha passat a instàncies de la propietària de l'hotel Històric. La senyora Casilda Cruz, així es diu la dita propietària, al·lega que cada any perd clients perquè no poden dormir pel toc de les campanes. Ens hem de preguntar si quan la senyora Cruz va decidir ubicar l'hotel al lloc actual les campanes ja tocaven o és un fet de fa poc. Tot indica que fa anys i anys que toquen. Alguns diuen que fa més de 1.500 anys. Per què es queixa ara? Per què no ho va preveure? Seria lògic que, posem per cas, un barceloní es fes una casa en un poble ramader i amb granges de vaques, i un cop tingués la casa feta es queixés que les vaques fan pudor i vol fer tancar les granges? No seria irracional? Doncs una cosa semblant passa amb les campanes. També ens hauríem de preguntar si el so de les campanes és soroll, música o un acompanyament en les diferents hores del dia. Jo vaig estar dotze anys al seminari de Girona i el so de les campanes de la catedral ens acompanyava en les nits fredes d'hivern ben arraulits sota els llençols. Recordo com comptàvem les hores que tocava la Beneta i si ja era hora d' aixecar-se o ens podíem girar de nou i dormir una estona més. Serà possible que una tradició ancestral quedi eliminada perquè molesta uns clients? La ciutadania hauria de dir què en pensa. La Girona de nit sense el so de les campanes de la Catedral no serà la mateixa.

Calia que l'Ajuntament de Girona aprovés amb els vots d'ERC-MES i la CUP i l'abstenció de CDC i el PSC que condicionava la participació en les activitats de la fundació en funció de si canviaven el nom de Fundació Princesa de Girona? Calia l'abstenció de CDC per aprovar la moció si després l'alcalde Ballesta manifesta clarament i rotundament que hi mantindrà la mateixa relació que fins ara? Per què aquest nou sainet? L'acord del ple no és l'expressió de la voluntat dels ciutadans de Girona? L'equip de govern i el seu alcalde no tenen l'obligació política d'executar els acords del ple? Això és demòcrata? Però fins on hem arribat?! L'Ajuntament, tal com diu l'alcalde, no pot imposar el canvi de nom a una entitat privada, però sí que pot condicionar-hi la seva participació o, com a mínim, pot demanar el canvi de nom en representació de la ciutadania. Les paraules del senyor Ballesta, dient que tot continuarà igual i que no pensa complir el mandat ciutadà, ja no són un error, sinó una declaració de voluntats. Ell és l'alcalde i pot fer el que vulgui, digui el que digui el ple municipal. Malament comença el mandat. I és una llàstima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia