Opinió

Tribuna

Som Energia

“Si et preocupa l'escalfament global o la salut del planeta, val la pena posar fil a l'agulla

Som Energia (www.somenergia.coop/ca/) és una cooperativa sense afany de lucre creada a Girona el desembre del 2010, i és la història d'un èxit esclatant. En el moment d'escriure aquest article, té 26.463 associats (58% a Catalunya i fins a un 72% als Països Catalans). L'objectiu i propòsit de Som Energia és proporcionar energia cent per cent renovable als seus socis. Aquesta energia renovable, Som Energia la compra al mercat a generadors d'energia renovable, o la genera en les instal·lacions d'energia renovable que ella mateixa construeix amb el finançament dels socis que decideixen participar-hi.

I això sense sobrecostos, car si busques en qualsevol comparador de preus, veuràs que els preus de Som Energia solen estar entre els més barats. L'únic sobrecost sobre el d'una elèctrica convencional és la quota de 100 euros que cal pagar d'entrada per a fer-se'n soci, però que es retorna íntegrament si hom decideix deixar de ser-ne. Per acabar-ho d'arrodonir, per a fer el canvi de companyia, només cal omplir el seu formulari web, i ells es fan càrrec de tots els tràmits. I pel fet de ser una cooperativa sense afany de lucre, tots els beneficis que pugui obtenir els ha de reinvertir en la mateixa cooperativa (reserves, fons de formació, etc.).

Pel que fa al seu atractiu com a entitat econòmica, estem comparant una cooperativa, sense afany de lucre, creada per a vendre exclusivament energia renovable i amb seu a Girona, amb les elèctriques tradicionals, la majoria amb seu a Madrid, que generen electricitat amb gran aportació de norenovables i que tenen tants exministres als consells d'administració que és molt possible que a vegades dubtin de si encara estan fent lleis per a rebentar les energies renovables o si ja estan gaudint dels rèdits de la seva activitat legislativa prèvia.

En un moment com l'actual, en el qual estem constantment bombardejats per noves depriments sobre l'escalfament global, un fenomen davant del qual ens podem sentir legítimament petits i impotents, Som Energia ens ofereix a tots una oportunitat única per a lluitar-hi efectivament i no restar paralitzats. Posats a trobar-los pegues, l'única que els sé trobar és que fan tan fàcil la possibilitat d'actuar que gairebé sembla no tenir mèrit! Si et preocupa l'escalfament global o la salut del nostre planeta en general, val la pena fer un cop de cap i posar fil a l'agulla sense dilació. I després no cal parar aquí, car se'n pot fer proselitisme amb familiars, amb amics, amb la comunitat de veïns, etc. En les darreres sis setmanes, Som Energia ha incorporat cent nous socis setmanals. A veure si amb el nostre impuls col·lectiu els podem ajudar a superar la barrera dels 50.000 socis tan aviat com sigui possible. Tingues, doncs, energia!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia