Política

SOCIETAT

Forcadell referma a Roma la voluntat de Catalunya d'acollir refugiats

La presidenta del Parlament qualifica de “vergonyosa” l'actuació dels estats de la UE en la crisi dels refugiats

Recorda que hi ha 10.000 refugiats menors d'edat desapareguts en territori europeu

Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, ha defensat aquest dijous a la tarda a Roma que Catalunya vol acollir refugiats i ha denunciat la “vergonyosa” actuació de la Unió Europea (UE) en aquesta problemàtica.

Forcadell ho ha dit en el marc del seminari Menors no acompanyats, que organitza el grup de treball d'immigració, polítiques socials i drets humans de la Conferència d'Assemblees Legislatives Regionals d'Europa (CALRE, per les seves sigles en anglès), i que ha tingut lloc al senat italià. Es tracta del primer acte fora de Catalunya en el qual pren part com a presidenta del Parlament.

Forcadell ha qualificat de “vergonyosa” l'actitud dels estats de la Unió en la crisi dels refugiats i ha advertit que hi ha 10.000 refugiats menors desapareguts en territori europeu. La presidenta ha refermat la voluntat expressada pel Parlament de Catalunya, el govern de la Generalitat i moltes de les principals ciutats del país per acollir refugiats, però ha lamentat que aquesta determinació no es pot acomplir perquè manca de les competències necessàries.

Al seu parer, cal “una política europea comuna i transversal” per abordar amb garanties la situació dels menors no acompanyats. “Aquests menors són persones, que tenen els mateixos drets que els nostres fills”, ha subratllat.

La CALRE reuneix 74 presidents de les assemblees legislatives subestatals de la Unió Europea amb l'objectiu de contribuir a la participació democràtica en el marc de la UE i potenciar les relacions entre les assemblees.

El Parlament de Catalunya n'és membre des de la seva constitució, l'any 1997. El 2005 va presidir la conferència i va organitzar i acollir la sessió plenària anual i les reunions de la Comissió Permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia