Política

municipal

pressupostos

Santa Coloma debatrà el pressupost i les ordenances

Després que el ple n'hagi fet l'aprovació inicial, s'han encetat sessions participatives a tots els districtes

Els comptes mantenen l'aposta per la cohesió social i la reactivació econòmica

L'aprovació inicial del pressupost municipal i les ordenances fiscals per al 2017 a Santa Coloma de Gramenet amb els vots en solitari del PSC, que té la majoria absoluta al ple, ha estat el punt de partida d'un procés participatiu que ha de portar els comptes a tots els districtes de la ciutat. L'objectiu és que ciutadans i entitats puguin conèixer els detalls dels comptes i fer aportacions d'idees i suggeriments, que culminaran amb el Fòrum Ciutadà sobre els pressupostos i les ordenances del 2017, que es farà 21 de novembre. L'equip de govern s'ha compromès a incloure al redactat final dels comptes, que s'ha de fer al ple de desembre, les aportacions sorgides al debat ciutadà.

El números aprovats inicialment segueixen la línia de l'exercici anterior. Pel que fa al pressupost municipal, manté com a prioritats garantir la cohesió social, la reactivació econòmica i el manteniment de l'espai públic amb un endeutament que a final de 2017 serà del 64%, una xifra per sota de la que fixa la llei d'estabilitat pressupostària.

Els recursos destinats a serveis socials creixen de l'1% per donar resposta a l'increment de demandes del servei d'atenció domiciliària i menjador social. També es manté l'aportació de dos milions d'euros a les escoles bressol municipals, adreçada a compensar la falta de suport de la Generalitat. Igualment, s'incrementa la partida destinada a les polítiques actives d'ocupació per cofinançar programes amb les administracions supramunicipals, que tindrà 450.000 euros. Pel que fa al manteniment dels espais públics, hi ha 860.000 euros per a la millora de l'enllumenat i 150.000 per a nous jocs infantils en parcs i jardins.

LA XIFRA

112
milions d'euros
sumen els comptes de l'Ajuntament, el Patronat de la Música, Gramepark i Grameimpuls.

L'oposició en critica les formes

SOM Gramenet critica que l'aprovació inicial s'hagi fet sense una audiència pública prèvia. “No té sentit fomentar la participació a posteriori i més si no s'explica bé el contingut del pressupost i les ordenances”, denuncia Aitor Blanc, regidor de la formació, que avança que presentaran al·legacions en la mateixa línia que en l'exercici anterior, tot i que la majoria es van desestimar. “Aquest cop tindrem assessorament jurídic perquè no ens les puguin tombar per defectes de forma”, explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia