Política

El PP demana ajornar la votació per elegir Fernández Díaz

Fonts del PP justifiquen que amb aquesta sol·licitud busquen que el PSOE “reflexioni” i torni a l'acord inicial de repartiment de les presidències de comissions

Els populars asseguren que no tenen intenció de retirar la candidatura de l'exministre per a la comissió d'Afers Exteriors

El Partit Popular ha demanat aquest dimecres ajornar la votació per a l'elecció del nou president de la Comissió d'Afers Exteriors del congrés, un càrrec al qual es presentava com a candidat del grup conservador l'exministre d'Interior espanyol Jorge Fernández Díaz.

Segons han explicat a Efe fonts parlamentàries, els portaveus de PP i PSOE estan negociant en aquest moment un ajornament de la votació que s'havia de produir aquest matí.

Fonts populars han apuntat a Europa Press que amb aquesta decisió busquen que el grup socialista “reflexioni” i “torni a l'esperit del pacte” al que van arribar a l'inici de la legislatura sobre el repartiment de les presidències de les comissions.

En qualsevol cas, han volgut deixar clar que el PP no té intenció de retirar la candidatura de Fernández Díaz encara que l'exministre –que aquest matí no ha acudit a la Comissió d'Afers Exteriors– no agradi a l'oposició.

Sánchez demana exigir la dimissió de l'exministre

L'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez ha intervingut aquest dimecres en la polèmica desencadenada per la decisió del PP de proposar l'exministre espanyol d'Interior, Jorge Fernández Díaz, com a president de la comissió d'Exteriors del Congrés tot i haver estat reprovat per la majoria dels diputats.

“Al PP se li ha d'exigir la dimissió de Fernández Díaz. Ni pot ni ha de presidir la Comissió d'Exteriors qui ha estat reprovat”, ha escrit en un missatge a les xarxes socials .

L'exlíder socialista –que també va renunciar al seu escó de diputat– no s'ha pronunciat, però, sobre la decisió del grup socialista de votar en blanc la candidatura de Fernández Díaz i no donar suport a un possible candidat alternatiu, cosa que aplana el camí de l'exministre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia