Política

La victòria de Sánchez genera incertesa sobre el manteniment de la unitat

El PP tem el distanciament i el replantejament d'alguns acords

El resultat “incontestable” genera una certa sorpresa

El PP andalús insta Díaz a plegar

Les reaccions al triomf de Pedro Sánchez en les primàries a la secretaria general del PSOE es van produir des de gairebé tots els àmbits i van fer especial èmfasi en la unitat del partit.

Fernández Toxo

El secretari general de CCOO va dir que “espera i desitja que el PSOE recuperi la unitat” per tal de posar fi a la crisi que ha viscut el partit.

Fátima Báñez

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social va considerar que la victòria de Sánchez no hauria pas d'afectar els pactes i els acords de govern i li va desitjar “encert”.

Pablo Iglesias

El líder de Podem va parlar amb Sánchez per telèfon de la “insostenible” situació del PP, però l'un i l'altre van convenir a “respectar les estratègies diferents de cada organització a l'hora de fer oposició”.

Luis de Guindos

El ministre d'Indústria i Competitivitat va felicitar Sánchez i es va mostrar convençut que contribuirà a “l'estabilitat de l'Estat i a la continuació de la recuperació econòmica”.

Núñez Feijóo

El president de la Xunta de Galícia també el va felicitar, però li va recordar que “75.000 vots en unes eleccions són molt pocs vots”. I li va recomanar que “aprofiti el resultat” per exercir “una política responsable i útil”.

Óscar Puente

L'alcalde de Valladolid va dir que el guanyador de les primàries “no renunciarà a governar buscant aliances amb les forces amb les quals té compatibilitat en aspectes essencials, com les polítiques socials i d'igualtat”.

PP andalús

El PP d'Andalusia va demanar a la presidenta de la Junta, Susana Díaz, que deixi el càrrec i proposi algú amb el “compromís” que considera que ella no ha tingut, i li va dir que els andalusos “no són les sobres” de les primàries.

Albert Rivera

El president de Ciutadans també va felicitar Pedro Sánchez, però va afirmar que veia un secretari general electe “més escorat cap a l'esquerra que vol pactar amb Podem i amb els nacionalistes”, i “això no és bo”, va sentenciar.

Abel Caballero

L'alcalde de Vigo i president de la FEMP, reconegut valedor de Susana Díaz, va admetre la “victòria incontestable” de Pedro Sánchez i va destacar l'elevada participació, que demostra “que el PSOE està molt viu”.

Rodríguez Zapatero

L'expresident del govern va reconèixer el triomf “clar” de Pedro Sánchez, que va considerar com una segona oportunitat perquè pugui “construir la unitat” en el partit. I va fer una crida a “preservar les sigles del PSOE per damunt de tot”.

Mariano Rajoy

El president del govern espanyol va assegurar que, després de la victòria de Sánchez, al PP “tot continua igual” i que no avançarà les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona