Política

Regne Unit

Detenen un jove de 27 anys en relació amb l’atemptat al Pont de Londres

És la tretzena persona arrestada en la investigació de l’atac

La policia fa una crida a la ciutadania per obtenir informació sobre els moviments dels tres atacants, que ja han estat identificats

Les forces de seguretat del Regne Unit han detingut aquest dimarts al matí un home de 27 en el marc de la investigació de l’atac terrorista al Pont de Londres, en el que van morir set persones i prop d’una cinquantena va resultar ferits, 18 dels quals en estat crític.

La detenció s’ha dut a terme cap a els vuit del matí hora local (nou del matí hora catalana) al districte de Barking, a l’est de la capital britànica. Al jove se li ha aplicat la llei antiterrorista. Els investigadors han iniciat un escorcoll a l’habitatge del sospitós.

D’altra banda, la policia ha realitzat un escorcoll aquest dimarts a la matinada a Ilford.

La investigació de l’atac continua oberta i ja són tretze les detencions realitzades, totes al districte de Barking. Els altre 12 detinguts –5 homes i 7 dones amb edats compreses entre els 19 i 60 anys– ja han estat alliberats sense càrrecs.

Els investigadors han identificat ja els tres presumptes autors de l’atac, que van ser abatuts. Es tracta de Khuram Shazad Butt, de 27 anys, Rachid Redouane –també conegut com a Rachid Elkhdar– de 30 anys, –tots dos ja van ser identificats dilluns–, i Youssef Zaghba, un jove de 22 anys de nacionalitat italiana i origen marroquí que ha estat identificat formalment aquest dimarts al migdia.

La policia ha fet una crida a la població a aportar qualsevol informació sobre els tres suposats atacants que pugui ajudar en les indagacions. En particular, els investigadors busquen informació sobre llocs que haurien freqüentat i els seus moviments els dies i hores anteriors a l’atac.

D'altra banda, La policia britànica ha alliberat sense càrrecs aquest dilluns el germà de Salman Abedi, el terrorista suïcida que es va immolar el 22 de maig davant el Manchester Arena després d’un concert de la cantant nord-americana Ariana Grande, segons ha informat el diari local Manchester Evening News . Ismail Abedi, de 23 anys, va ser arrestat el 23 de maig davant d’un supermercat de Chorlton -una àrea suburbana de Manchester-, en el marc d’una batuda policial a Whalley Range, situat als voltants. Hashem Abedi, també germà de Salman, va ser detingut aquell mateix dia juntament amb el seu pare a la capital de Líbia, Trípoli. L’autoria de l’atemptat, que es va saldar amb almenys 23 morts i més de 150 ferits, va ser reclamada pel grup gihadista Estat Islàmic. La família Abedi és d’origen libi, encara que els pares de Salman i Hashem van emigrar al Regne Unit fugint del règim de Moammar al-Gaddafi. El terrorista de Manchester havia nascut al Regne Unit, sense que de moment estiguin clars els detalls de la seva possible radicalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia