Política

Borràs veu un “judici de les idees” en l’ampliació de la querella de la Fiscalia

La consellera de Governació reitera que el procés d’homologació d’empreses per al subministrament d’urnes és “absolutament legal”

Constata que el moviment de la Fiscalia coincideix amb el revés a la Justícia espanyola pel cas Atutxa

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha denunciat aquest dimarts que hi ha “un judici de les idees i no dels fets” en l’ampliació de la querella contra ella i el secretari general del seu departament, Francesc Esteve.

Borràs ha reaccionat així a la decisió de la Fiscalia hagi de demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que inclogui en el procediment l’anunci divendres passat per part del govern de la Generalitat de la data i la pregunta del referèndum.

En declaracions des dels passadissos del Parlament, Borràs ha defensat que els fets que recull la querella de la Fiscalia són “absolutament legals”, ja que es tracta d’una “homologació d’empreses per a subministrar urnes” i el govern té competències per fer-ho. Ha recordat que la Junta d’Andalusia ja va fer el mateix sense cap problema.

A més, ha “lamentat” també que el ministeri públic també incorpori a la querella la seva participació en l’acte organitzat diumenge per les entitats sobiranistes ANC, Òmnium Cultural i AMI a Montjuïc dient que aquesta mobilització va “completar” l’anunci “solemne” de la data i la pregunta. “Si, jo hi vaig ser”, ha reconegut Borràs.

La consellera ha constatat que l’ampliació de la querella de la Fiscalia coincideix amb el “revés” del Tribunal Europeu dels Drets d’Humans (TEDH) d’Estrasburg a la Justícia espanyola. La cort europea ha condemnat l’Estat per haver inhabilitat el qui va ser president del Parlament Basc Juan María Atutxa. Segons ella, “això explica el motiu pel qual l’Estat espanyol és a la cua de la independència en l’àmbit judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia