Política

Municipal

Un pregó de Vilada arrelat a Montmeló

L’oposició a Vilada acusa l’alcaldessa de copiar part d’un pregó de Montmeló

Els fragments “reflectien molt bé” el que ella volia dir

L’alcaldessa de Vilada, Montserrat Badia, ha estat acusada per l’oposició (PDeCAT) en les últimes hores de plagiar el pregó de festa major de Montmeló de l’any passat. Badia ha reconegut a aquest diari que va buscar frases a la xarxa per desencallar un moment d’espessor, però considera que “no és copiar”.

Els demòcrates van fer una piulada en què felicitaven irònicament la batllessa i van complementar l’escrit amb fotografies dels dos pregons. A més, van afirmar que Badia “sap copiar molt bé”, i van concloure que “aquest és el nivell”.

A banda, hores més tard, l’oposició va fer públic un altre pregó del qual sembla que l’alcaldessa també va extreure fragments. Era el del municipi de Pontons (Alt Penedès), escrit l’any 2013.

Davant aquestes acusacions, Montserrat Badia ha restat importància al plagi i ha reconegut que també ha buscat ajuda a la xarxa a l’hora d’enviar felicitacions de Nadal. “Les frases reflecteixen molt bé les idees que volia transmetre”, va dir. Pel que fa a les crítiques del PDeCAT, creu que “no són sorprenents”, ja que van “en la línia de les que estan fent durant el mandat”.

Un mandat complicat

El mandat de Badia no està sent fàcil. El PDeCAT de Vilada va ser la força política més votada en les eleccions municipals del 2015. El partit, liderat per Pere Farré, va aconseguir 3 dels 7 regidors del consistori. Aleshores, però, una coalició entre els altres dos partits amb representació, PSC (2) i ERC (2), va privar Farré de tornar a ser alcalde (ja ho havia estat en les dues legislatures anteriors).

Montserrat Badia, la cap de llista de la marca blanca del PSC a Vilada, seria l’alcaldessa els dos primers anys de mandat i Vicenç Massana, durant els dos següents. Aquest últim, però, va decidir passar a l’oposició l’any passat per desavinences amb l’equip de govern, cosa va deixar l’actual govern en minoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia