Política

Corea del Nord llança un altre míssil al mar del Japó

Se’n desconeix l’abast, però el llançament el van confirmar el Pentàgon i Seül

El Japó sancionarà empreses i particulars d’aquell país i també de la Xina

Corea del Nord va llançar ahir un altre míssil al mar del Japó, segons va informar el govern japonès, que va assenyalar que es tractava aparentment d’un projectil balístic. El projectil nord-coreà, de tipus encara no identificat, també va ser detectat pel Pentàgon i per Seül, i aquesta confirmació va instar el govern sud-coreà de Moon Jae-in a convocar una reunió d’emergència, segons va informar l’agència local Yonhap.

El projectil va ser llançat a les 23.42 hora nipona (13.42 GMT) i va volar durant uns 45 minuts abans de caure en aigües de la zona econòmica exclusiva (ZEE) del Japó, a l’oest de l’illa septentrional de Hokkaido, sense que es detectessin danys relacionats amb l’impacte, segons va explicar el ministre portaveu de l’executiu, Yoshihide Suga, en roda de premsa. El govern “continua recollint i analitzant les dades disponibles”, i considera que el test suposa “una clara i inacceptable violació de les resolucions de les Nacions Unides”, va afirmar Suga. Com Seül, Tòquio va convocar també una reunió d’emergència del Consell de Seguretat Nacional per avaluar la situació.

El test va tenir lloc després que, en la vigília, Pyongyang celebrés la fi de la guerra de Corea (1950-1953), una efemèride coneguda com el “Dia de la Victòria” en aquell país, i arran de la qual es va especular amb la possibilitat que el règim de Kim Jong-un executés una nova prova armamentista, com així ha estat. Aquest llançament es produeix després que Corea del Nord provés un míssil intercontinental (ICBM) el 4 de juliol passat, que també va caure en aigües de la ZEE.

Els EUA van confirmar que havien detectat el llançament del míssil balístic nord-coreà i van afirmar que estaven avaluant l’impacte d’aquesta nova activitat de Corea del Nord, segons el portaveu del Pentàgon, Jeff Davis. Aquest organisme estava intentant esbrinar si aquest darrer míssil tenia abast intercontinental.

Sancions nipones

El govern del Japó va ampliar ahir la seva llista de sancions a Corea del Nord en resposta a l’últim test balístic, entre les quals s’inclouen empreses xineses que fan negocis amb Pyongyang. Les noves mesures de pressió acordades per Tòquio van en línia amb les anunciades per Washington arran de l’últim assaig armamentista nord-coreà, que també afecten empreses xineses, i han generat crítiques des de Pequín. El Japó hi ha inclòs cinc companyies xineses i nou particulars d’aquest país, els fons dels quals seran congelats, segons va anunciar el ministre d’Afers Estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia