Política

Trump fulmina el nou cap de comunicació per mirar de redreçar la Casa Blanca

L’arrogant Anthony Scaramucci és acomiadat després de només deu dies al càrrec

L’arribada del general Kelly a l’ala oest inaugura una era de mà ferma

L’arrogant i groller Anthony Scaramucci només ha durat deu dies a la Casa Blanca. El contundent general John Kelly, nou cap de gabinet de l’administració Trump, no va deixar passar ni tres hores per treure la mà ferma i acomiadar de manera fulminant a qui havia de ser la nova cara visible del govern nord-americà.

Trump està fart que, després de més de sis mesos al capdavant dels EUA, s’estigui parlant encara del caos i del desordre de la seva administració. El fitxatge de Kelly com a nou guardià de la Casa Blanca ha de significar un punt d’inflexió en el seu govern, el moment per fer net i encarar una etapa de missatge clar i unitat.

Amant de la disciplina militar, el nou cap de gabinet va abraçar les ordres i el primer que va dir al seu nou equip és que, a partir d’ara, qui mana a l’ala oest és ell. Segons els rumors, Scaramucci s’hi va encarar i signava així la seva sentència, ja que Trump el va obligar a renunciar de manera immediata. “Scaramucci ha decidit que era millor deixar que el cap de gabinet John Kelly comenci de zero i deixar que construeixi el seu equip”, va dir la Casa Blanca en un comunicat concís. La seva figura no encaixava en la disciplinada Casa Blanca que preveu construir Kelly. En només deu dies, havia col·lapsat el circ mediàtic amb grolleries i insults, i la seva arrogància va arribar al punt culminant en l’entrevista que va concedir a The New Yorker.

“És un paranoic esquizofrènic”, deia en aquella entrevista de l’excap de gabinet Reince Priebus. De fet, la sortida de Priebus de l’administració Trump semblava que era la primera missió que tenia Scaramucci a la Casa Blanca, però ho va fer deixant un rastre de toxicitat que Kelly, en la seva primera decisió, ha intentat evitar que s’escampi.

El cop sobre la taula del cap de gabinet és una sentència i un avís a navegants: amb ell al capdavant, el desgavell que ha heretat en l’equip de la Casa Blanca té els dies comptats.

Trump espera que sigui aquesta l’última rèplica del terratrèmol constant que viu la Casa Blanca que lidera, amb Kelly com a pilar on aferrar-se.

Compromís renovat amb els aliats

víctor sancho

L’arribada de Trump a la Casa Blanca augurava una nova era en les relacions entre els EUA i Rússia que encara no s’ha produït. La decisió de Moscou de reduir el nombre de diplomàtics nord-americans al seu territori, com a resposta a les imminents sancions contra el Kremlin, és l’últim enfrontament bilateral en unes relacions que estan sota mínims. “L’acció diplomàtica recent presa per Moscou no impedirà el compromís dels EUA en la nostra seguretat”, va dir des d’Estònia el vicepresident Mike Pence. Pel portaveu rus, Dmitri Peskov, la sortida a aquesta situació consisteix a “rehabilitar l’agreujament de l’esquizofrènia política” de Washington, que ha de “renunciar als intents d’imposar dictats a través de sancions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA