Política

Madrid acollirà un altre acte a favor de l’1-O

El consistori ja va llogar fa quatre mesos un espai del Palau de Cibeles per a una conferència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont

El PP i C’s critiquen que el govern de Manuela Carmena torni a cedir un espai municipal “als interessos independentistes”

Una seu de l’Ajuntament de Madrid acollirà un nou acte de suport al referèndum d’autodeterminació de Catalunya. És el segon esdeveniment d’aquestes característiques que se celebra en unes instal·lacions municipals de la capital espanyola, després que el passat 19 de maig el Palau de Cibeles va acollir una conferència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

L’acte porta per títol A Madrid pel Dret a decidir’ i està organitzat per l’associació Madrilenys pel dret a decidir, que defensa que “es realitzin consultes sobre els necessaris canvis polítics i socials que cal introduir en el règim del 78, sorgit d’una transició tutelada”.

Els promotors “donen suport el dret a decidir dels pobles”, inclòs el de Catalunya, “sobre el seu futur, la seva forma d’Estat i la seva relació amb l’Estat espanyol”. Segons l’entitat, les institucions espanyoles tenen “l’obligació de respectar aquest legítim dret i afavorir que la consulta es realitzi amb plenes garanties democràtiques”.

“Les multitudinàries mobilitzacions del poble català dels últims anys, així com la consulta celebrada el 2014, són expressió d’aquesta legítima voluntat que desitja materialitzar-se en el referèndum convocat per a l’1 d’octubre”, subratlla l’associació en la seva convocatòria.

La celebració de l’esdeveniment es produirà quatre mesos després que l’Ajuntament madrileny llogués l’auditori Caja de Música de l’espai CentroCentro del Palau de Cibeles perquè el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, oferís una conferència sobre el referèndum català. El govern municipal va rebre dures crítiques de la resta de grups municipals per aquesta decisió.

En aquesta ocasió el portaveu del PP a l’Ajuntament, José Luis Martínez Almeida, ha retret l’equip de Manuela Carmena que es torni a cedir un altre espai del consistori per acollir un acte d’aquest tipus. “Tornem a dir que no volem que Carmena cedeixi les instal·lacions dels madrilenys als interessos independentistes!”, ha dit el popular en un missatge a les xarxes socials.

En la mateixa línia, la portaveu de Ciutadans a Madrid, Begoña Villacís, ha lamentat que “Carmena empara un altre acte a favor de la independència de Catalunya en un edifici municipal. Un més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia