Política

Madrid i Euskadi es bolquen a donar suport al referèndum

Centenars de persones omplen la Puerta del Sol a favor de les llibertats i el dret de decidir

Al País Basc denuncien també l’escalada repressiva de l’Estat

Centenars de persones es van concentrar ahir a la Puerta del Sol de Madrid en favor de les “llibertats democràtiques i el dret de decidir” i en protesta per la resposta jurídica i policial que el govern espanyol ofereix a Catalunya. La protesta la va convocar l’entitat Madrileños por el Derecho a Decidir, la mateixa que va organitzar l’acte que va col·lapsar diumenge el Teatro del Barrio de Madrid i que havia estat inicialment prohibit per un jutge. La concentració d’ahir tampoc va ser comunicada a la delegació del govern espanyol a Madrid, que va advertir els manifestants que es poden enfrontar a sancions de 600 euros. La policia espanyola va identificar diversos manifestants. Al començament de la manifestació, hi va haver enfrontaments verbals i intercanvi de proclames entre els favorables al referèndum i ciutadans que, espontàniament, van cridar proclames a favor de la unitat de l’Estat. Un grup reduït de la Falange també es va manifestar, però la policia el va mantenir separat de la resta de la concentració, que va tenir el suport de diputats del PDeCAT, d’ERC, de Podem i del PNB.

Aquesta, però, no va ser l’única manifestació en contra de l’operació policial fora de Catalunya. Centenars de persones van participar en diferents concentracions convocades al País Basc. A Sant Sebastià, els manifestants van fer una marxa encapçalada per una pancarta en què hi havia escrit en basc “Amb Catalunya, amb la democràcia. Referèndum = Democràcia”, signada per EH Bildu. El dirigent de la formació, Peio Urizar, va manifestar que “l’escalada de repressió” no és només un atac contra Catalunya, sinó també a “Euskal Herria i al dret que té de decidir el seu futur”. Més multitudinària va ser la que es va convocar a Bilbao, que va congregar mig miler de persones, i on es van sentir consignes com ara “el poble és al carrer” i “visca la desobediència”. Amb l’objectiu de denunciar també la situació d’excepcionalitat, d’altres ciutats, com Pamplona i Santiago de Compostel·la, també van manifestar al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia