Política

ESTATS UNITS

‘‘NEWSWEEK”

La revista ‘Newsweek’, a favor del referèndum

La revista nord-americana Newsweek ha estat un dels mitjans de comunicació més bel·ligerants amb el govern espanyol. En un article publicat fa pocs dies pel periodista Josh Lowe, s’explica les raons per les quals els catalans demanen el dret a votar. El redactor compara la situació de Catalunya amb la d’Escòcia, amb la diferència, aclareix, que el govern de Madrid no ha acceptat la convocatòria d’un referèndum. La revista vaticina que els xocs augmentaran aquesta setmana. En un altre article, la revista es mostra totalment a favor del referèndum i assegura que seria un exemple a seguir perquè s’aconseguiria la independència de manera pacífica i es mantindria “dins de l’ordre econòmic mundial”. Al seu lloc web, hi ha vídeos on es poden veure les darreres mobilitzacions a Barcelona.

A més, detalla la situació en què es troben molts alcaldes “favorables a la independència i obligats a anar a declarar”. D’altra banda, el diari nord-americà The New York Times publicava fa només un dies un article molt dur en contra del president espanyol, Mariano Rajoy. En l’escrit s’assenyalava que el líder del PP acostuma a deixar que els problemes “acabin morint” per si sols, però “sembla que aquesta vegada no li funcionarà amb Catalunya”. El diari assegura que hi ha cercles de Madrid que no entenen l’actitud de Rajoy ni com s’ha arribat a aquesta situació. En l’article es considera que Rajoy podria pagar “un preu molt alt” . També posa de manifest que no és clar qui és el responsable d’aquesta escalada de tensió, però assegura que “creix el consens a Madrid que Rajoy ha perdut les oportunitats de negociar”. Els diaris nord-americans han ofert una àmplia cobertura dels esdeveniments dels darrers dies. The Washington Post publicava l’article del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.